Snickers Ice Cream fagylalt tálalva

Snickers Ice Cream

A Snickers Ice Cream egy igazán gazdag, ízélményekben bővelkedő fagylalt, amelyet a világhírű Snickers szelet inspirált. Az édes karamell, a ropogós sós földimogyoró és a darabos étcsokoládé tökéletes harmóniában olvad össze a krémes fagylaltalapban. Ez az ízkombináció nem csak nosztalgikus, de intenzíven kielégítő is. A fagylalt otthoni változata könnyen elkészíthető, ha betartod a megfelelő hűtési lépéseket. A siker kulcsa a jó minőségű csokoládé és a kontrasztot adó sózott mogyoró, ami különleges karaktert ad az édességnek. Ez a recept ideális bármilyen alkalomra – nyári összejövetelektől kezdve, egy kényeztető hétvégi desszertig. Tipp: ha extra dekadenciára vágysz, tálaláskor locsold meg még egy kevés karamellszósszal vagy adj hozzá egy kis ropogós gofridarabot.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
80 g Sós földimogyoró
100 g Karamellszósz
100 g Étcsokoládé (darabolt vagy reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik. Fontos: ne forrald fel, csak gőzölögjön.

    Ha a tejszín felforr, a fagylalt nem lesz olyan krémes.

    2

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliakivonatot, és keverd el alaposan. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára, vagy egy éjszakára.

    A hűtési idő alatt az ízek jobban összeérnek.

    3

    Töltsd a jól lehűtött alapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs géped, öntsd lapos fagyasztóedénybe, és 30 percenként keverd át botmixerrel vagy villával 3-4 órán keresztül.

    A botmixerrel való keverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását.

    4

    Amikor a fagylalt már sűrűsödik, keverd bele a karamellszószt, az aprított sós földimogyorót és a darabolt étcsokoládét. Óvatos mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne keveredjenek el teljesen – ettől lesz márványos.

    A karamellszószt, a mogyorót és a csokoládét érdemes a végén hozzáadni, hogy a fagylalt megőrizze a textúráját.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen. Tipp: a tálalás előtt hagyd 5-10 percig szobahőmérsékleten, így könnyebben kanalazható lesz, és a textúra is tökéletes lesz.

    Ha a fagylalt túl kemény, mártsd a kanalat forró vízbe.