Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik. Fontos: ne forrald fel, csak gőzölögjön.
Ha a tejszín felforr, a fagylalt nem lesz olyan krémes.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliakivonatot, és keverd el alaposan. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára, vagy egy éjszakára.
A hűtési idő alatt az ízek jobban összeérnek.
Töltsd a jól lehűtött alapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs géped, öntsd lapos fagyasztóedénybe, és 30 percenként keverd át botmixerrel vagy villával 3-4 órán keresztül.
A botmixerrel való keverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását.
Amikor a fagylalt már sűrűsödik, keverd bele a karamellszószt, az aprított sós földimogyorót és a darabolt étcsokoládét. Óvatos mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne keveredjenek el teljesen – ettől lesz márványos.
A karamellszószt, a mogyorót és a csokoládét érdemes a végén hozzáadni, hogy a fagylalt megőrizze a textúráját.
Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen. Tipp: a tálalás előtt hagyd 5-10 percig szobahőmérsékleten, így könnyebben kanalazható lesz, és a textúra is tökéletes lesz.
Ha a fagylalt túl kemény, mártsd a kanalat forró vízbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.