Solero Lemon jégkrém citrombevonattal és vanília fagylalt belsővel

Solero Lemon

A Solero Lemon a citrusos frissesség kedvelőinek lett kitalálva, és a Solero márka gyümölcsös vonalának egyik üdítő alternatívája. A citromot már az ókori mediterrán térségben is használták frissítő édességekhez, de a modern jégkrémformában csak a 2000-es évek elején vált elérhetővé tömegek számára. A házi változat tökéletes nyári alternatíva: egyszerű, természetes alapanyagokból készül, mégis garantáltan felfrissít. A vanília krémessége és a savanykás citrombevonat egyensúlya különleges ízélményt nyújt – egyszerre selymes és üdítő. Tökéletes választás napos délutánokra, gyerekzsúrokra vagy egy egészségesebb desszertként étkezések után. Tipp: Ha igazán extra élményre vágysz, a citrombevonathoz adhatsz kevés reszelt gyömbért vagy citromfű kivonatot is – ettől még frissítőbb lesz a jégkrémed!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 28 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Vanília fagylalt
100 ml Friss citromlé
1 ek. Citromhéj reszelék
50 g Cukor
6 db Fapálcikák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vanília fagylaltot vedd ki a fagyasztóból, és hagyd állni szobahőmérsékleten 10 percig, hogy könnyebben kanalazhatóvá váljon. TIPP: Ne hagyd teljesen megolvadni, csak krémes legyen az állaga.

    Ha nincs vanília fagylaltod, használhatsz citromos fagylaltot is, de ebben az esetben a bevonat legyen kevésbé savanyú.

    2

    Töltsd a fagylaltot jégkrémformákba, helyezd bele a fapálcikákat, majd tedd a fagyasztóba legalább 6 órára vagy egy éjszakára, hogy teljesen megdermedjenek. TIPP: Óvatosan nyomkodd le a fagylaltot, hogy ne maradjanak benne légbuborékok.

    A formákat ne töltsd tele, mert a fagylalt megfagyáskor kitágul.

    3

    A citromlevet, a reszelt citromhéjat és a cukrot kis lábasban keverd össze, majd melegítsd közepes lángon 2-3 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hagyd kihűlni. TIPP: Friss citromból nyert lével és héjjal intenzívebb lesz az íz.

    A citromhéjat csak a sárga részét reszeld le, mert a fehér része keserű.

    4

    Vedd ki a jégkrémeket a formából, és egyesével forgasd meg a hideg citromos bevonatban. Helyezd őket sütőpapíros tálcára, és fagyaszd további 15-20 percig. TIPP: A bevonat legyen teljesen kihűlt, különben megolvaszthatja a fagylaltot.

    Ha a bevonat túl híg, adj hozzá egy kevés keményítőt.

    5

    Tálalás előtt várj 1-2 percet, hogy a jégkrémek felülete kissé lágyuljon. TIPP: A frissítő, enyhén savanykás citrombevonat tökéletesen ellensúlyozza a vanília édességét.

    A jégkrémet díszítheted citromfűvel vagy mentával is.