Solero Lemon jĂ©gkrĂ©m citrombevonattal Ă©s vanĂ­lia fagylalt belsƑvel

Solero Lemon

A Solero Lemon a citrusos frissessĂ©g kedvelƑinek lett kitalĂĄlva, Ă©s a Solero mĂĄrka gyĂŒmölcsös vonalĂĄnak egyik ĂŒdĂ­tƑ alternatĂ­vĂĄja. A citromot mĂĄr az Ăłkori mediterrĂĄn tĂ©rsĂ©gben is hasznĂĄltĂĄk frissĂ­tƑ Ă©dessĂ©gekhez, de a modern jĂ©gkrĂ©mformĂĄban csak a 2000-es Ă©vek elejĂ©n vĂĄlt elĂ©rhetƑvĂ© tömegek szĂĄmĂĄra. A hĂĄzi vĂĄltozat tökĂ©letes nyĂĄri alternatĂ­va: egyszerƱ, termĂ©szetes alapanyagokbĂłl kĂ©szĂŒl, mĂ©gis garantĂĄltan felfrissĂ­t. A vanĂ­lia krĂ©messĂ©ge Ă©s a savanykĂĄs citrombevonat egyensĂșlya kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt – egyszerre selymes Ă©s ĂŒdĂ­tƑ. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs napos dĂ©lutĂĄnokra, gyerekzsĂșrokra vagy egy egĂ©szsĂ©gesebb desszertkĂ©nt Ă©tkezĂ©sek utĂĄn. Tipp: Ha igazĂĄn extra Ă©lmĂ©nyre vĂĄgysz, a citrombevonathoz adhatsz kevĂ©s reszelt gyömbĂ©rt vagy citromfƱ kivonatot is – ettƑl mĂ©g frissĂ­tƑbb lesz a jĂ©gkrĂ©med!

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 28 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 400 ml Vanília fagylalt
⭕ 100 ml Friss citromlĂ©
⭕ 1 ek. CitromhĂ©j reszelĂ©k
⭕ 50 g Cukor
⭕ 6 db Fapálcikák

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A vanĂ­lia fagylaltot vedd ki a fagyasztĂłbĂłl, Ă©s hagyd ĂĄllni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 10 percig, hogy könnyebben kanalazhatĂłvĂĄ vĂĄljon. TIPP: Ne hagyd teljesen megolvadni, csak krĂ©mes legyen az ĂĄllaga.

    Ha nincs vanĂ­lia fagylaltod, hasznĂĄlhatsz citromos fagylaltot is, de ebben az esetben a bevonat legyen kevĂ©sbĂ© savanyĂș.

    2

    Töltsd a fagylaltot jĂ©gkrĂ©mformĂĄkba, helyezd bele a fapĂĄlcikĂĄkat, majd tedd a fagyasztĂłba legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄra vagy egy Ă©jszakĂĄra, hogy teljesen megdermedjenek. TIPP: Óvatosan nyomkodd le a fagylaltot, hogy ne maradjanak benne lĂ©gbuborĂ©kok.

    A formåkat ne töltsd tele, mert a fagylalt megfagyåskor kitågul.

    3

    A citromlevet, a reszelt citromhéjat és a cukrot kis låbasban keverd össze, majd melegítsd közepes långon 2-3 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hagyd kihƱlni. TIPP: Friss citromból nyert lével és héjjal intenzívebb lesz az íz.

    A citromhéjat csak a sårga részét reszeld le, mert a fehér része keserƱ.

    4

    Vedd ki a jĂ©gkrĂ©meket a formĂĄbĂłl, Ă©s egyesĂ©vel forgasd meg a hideg citromos bevonatban. Helyezd Ƒket sĂŒtƑpapĂ­ros tĂĄlcĂĄra, Ă©s fagyaszd tovĂĄbbi 15-20 percig. TIPP: A bevonat legyen teljesen kihƱlt, kĂŒlönben megolvaszthatja a fagylaltot.

    Ha a bevonat tĂșl hĂ­g, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s kemĂ©nyĂ­tƑt.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt vĂĄrj 1-2 percet, hogy a jĂ©gkrĂ©mek felĂŒlete kissĂ© lĂĄgyuljon. TIPP: A frissĂ­tƑ, enyhĂ©n savanykĂĄs citrombevonat tökĂ©letesen ellensĂșlyozza a vanĂ­lia Ă©dessĂ©gĂ©t.

    A jégkrémet díszítheted citromfƱvel vagy mentåval is.