Somen csirkével, friss korianderrel és zöldhagymával tálalva

Somen csirkével

A Somen csirkével egy japán ihletésű étel, amely gyorsan elkészíthető, és az ínycsiklandó fűszerek gazdag kombinációjával készül. A Somen tészta a könnyű, vékony tészták közé tartozik, amely tökéletesen illik a szójaszószos csirkés és zöldséges ételekhez. Az étel a fűszerek és friss zöldségek gazdag ízével biztosítja az ínycsiklandó élményt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Somen tészta
300 g Csirkemell filé
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger paszta
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámmagolaj
2 szál Zöldhagyma
5 db Bébi répa
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet szeleteld fel vékony csíkokra, majd egy serpenyőben szezámmagolajon süsd meg, amíg szép barna színt kap.

    Ha gyorsabban szeretnél dolgozni, előre is megpiríthatod a csirkét, hogy kevesebb időt vegyen igénybe a tálalás.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a bébi répákat pedig karikákra szeleteld fel.

    A répa szeletelése egyenletesen segíti a főzési idő csökkentését.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts szezámmagolajat, majd pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és a ginger pasztát 3-4 percig.

    A ginger pasztát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert megéghet és keserű lesz.

    4

    Add hozzá a bébi répát, és pirítsd további 5-7 percig, hogy megpuhuljon.

    A répát érdemes alacsony lángon főzni, hogy ne égjen meg, de puhára főjön.

    5

    Közben főzd meg a Somen tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A tésztát hideg vízzel öblítve nem ragad össze, és megtartja a megfelelő textúráját.

    6

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a szójaszószt, sót és borsot. Keverd össze alaposan, és öntsd rá a főtt tésztát.

    A szójaszósz erős íze miatt ügyelj arra, hogy ne sózd túl az ételt.

    7

    Tálalás előtt szórd meg a friss korianderrel és zöldhagymával.

    A koriander friss, citrusos íze és az apróra vágott zöldhagyma különleges frissességet ad a tálalásnak.