Készítsd el a gimbap rizst: a rizst öblítsd le, majd főzd meg. A főzés után ízesítsd sushi ecettel és hagyd kihűlni.
A rizst érdemes kicsit hűteni, hogy könnyebben formázható legyen a gimbap.
A Spam-t vágd apró kockákra, és pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén ropogósra sül.
A Spam íze akkor a legjobb, ha kellően megpirul, de ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égesse meg.
A sárgarépát és az uborkát vékony csíkokra vágd fel.
Az uborkát érdemes hámozni, hogy ne legyen túl vízes a töltelék.
A tojást verd fel, és készíts belőle vékony omlettet, amit szintén csíkokra vágj.
Az omlettet alacsony hőmérsékleten készítsd, hogy puha és könnyen vágható legyen.
A nori algalapokat egy sima felületen helyezd el, és a rizst egyenletesen oszd el rajtuk.
A rizst ne nyomkodd túl erősen, hogy ne legyen túl tömör a gimbap.
Rakd a töltelékeket a rizs közepére: a pirított Spam-t, a sárgarépát, az uborkát és a tojást.
A töltelékeket egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatban egyenlő arányban legyenek az ízek.
Óvatosan gördítsd fel a nori algát a töltelékkel, hogy egy szoros hengert kapj.
Ha szükséges, egy kicsi vízzel végigmehetsz a nori algán, hogy jobban rátapadjon a gimbap.
A kész gimbapot vágd fel 2-3 cm-es darabokra, és szórd meg szezámmaggal a tetejét.
A szeleteléshez éles kést használj, és minden vágás előtt nedvesítsd meg a kést, hogy könnyen átvágja a rizst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.