Spam gimbap, friss zöldségekkel és rizs töltelékkel

Spam gimbap

A gimbap egy koreai étel, amelyet általában rizsből és tengeri alga lapokból készítenek, és különböző töltelékekkel lehet gazdagítani. A Spam gimbap egy különleges változata, amely a hagyományos gimbap receptet egy kis füstös ízvilággal dobja fel a pirított Spam használatával. Ez a változat a koreai konyha egyik népszerű utcai ételének számít, és gyorsan elkészíthető bárhol.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gimbap rizs
1 doboz Spam (konzerv)
2 ek. Sushi ecet
6 db Nori algalapok
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag
1 ek. Szezámmag olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a gimbap rizst: a rizst öblítsd le, majd főzd meg. A főzés után ízesítsd sushi ecettel és hagyd kihűlni.

    A rizst érdemes kicsit hűteni, hogy könnyebben formázható legyen a gimbap.

    2

    A Spam-t vágd apró kockákra, és pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén ropogósra sül.

    A Spam íze akkor a legjobb, ha kellően megpirul, de ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égesse meg.

    3

    A sárgarépát és az uborkát vékony csíkokra vágd fel.

    Az uborkát érdemes hámozni, hogy ne legyen túl vízes a töltelék.

    4

    A tojást verd fel, és készíts belőle vékony omlettet, amit szintén csíkokra vágj.

    Az omlettet alacsony hőmérsékleten készítsd, hogy puha és könnyen vágható legyen.

    5

    A nori algalapokat egy sima felületen helyezd el, és a rizst egyenletesen oszd el rajtuk.

    A rizst ne nyomkodd túl erősen, hogy ne legyen túl tömör a gimbap.

    6

    Rakd a töltelékeket a rizs közepére: a pirított Spam-t, a sárgarépát, az uborkát és a tojást.

    A töltelékeket egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatban egyenlő arányban legyenek az ízek.

    7

    Óvatosan gördítsd fel a nori algát a töltelékkel, hogy egy szoros hengert kapj.

    Ha szükséges, egy kicsi vízzel végigmehetsz a nori algán, hogy jobban rátapadjon a gimbap.

    8

    A kész gimbapot vágd fel 2-3 cm-es darabokra, és szórd meg szezámmaggal a tetejét.

    A szeleteléshez éles kést használj, és minden vágás előtt nedvesítsd meg a kést, hogy könnyen átvágja a rizst.