A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A tésztából formázz egy hosszú hengert, majd csavard fel úgy, hogy egy hosszú, keskeny tésztacsíkot kapj.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy ne szakadjon el sütés közben.
A tészta közepére halmozd a szalámikat és a mozzarella sajtot. Ügyelj arra, hogy a hozzávalók egyenletesen eloszoljanak a tésztán.
A szalámikat vékonyra szeletelve használd, hogy egyenletesen eloszoljon a töltelékben.
A tésztát tekerd fel szorosan, hogy egy hosszú, töltött henger formáját kapd. A széleket jól nyomkodd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
Ha szeretnéd, a tetejére egy kis olívaolajat is csurgathatsz, hogy szép fényes legyen.
Helyezd a töltött tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz.
Sütés közben figyeld, hogy a tészta ne égjen meg, és a sajt ne folyjon ki túl sokat.
Miután a Stromboli megsült, hagyd egy kicsit pihenni, majd szeleteld fel. Tálald frissen, melegen, a sajtnak pedig még folyósnak kell lennie.
A legjobb akkor fogyasztani, amikor még meleg, hogy a sajt olvadós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.