Suji ka Halwa gazdag fűszeres ízekkel, pörkölt dióval és rózsavízzel.

Suji ka Halwa

A Suji ka Halwa a hagyományos indiai édességek egyike, amelyet búzadarából, tejből és cukorból készítenek. Az étel különlegessége, hogy a pörkölt dió és a rózsavíz hozzáadása fokozza az ízek gazdagságát. A halwa gyakran készül ünnepi alkalmakkor és az indiai kultúrában az édes étkezések elmaradhatatlan része.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Suji (búzadara)
150 g Cukor
250 ml Tej
3 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj
50 g Pörkölt dió
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sujit pörköld meg a ghee-ben közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kap. Ez körülbelül 5 percig tart.

    Ne hagyd túlpörkölni a sujit, mert akkor keserűvé válhat.

    2

    Amikor a suji megpirult, add hozzá a tejet, és folyamatos keverés mellett főzd, amíg a tej fel nem szívódik.

    A tej hozzáadása előtt biztosítsd, hogy a suji egyenletesen pörkölve legyen.

    3

    Add hozzá a cukrot és a kardamomot, majd keverd össze, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    A kardamomot törd meg kissé, hogy még intenzívebben érezd az ízét.

    4

    Hozzáadhatod a pörkölt diót, és néhány percig kevergesd, hogy az összes íz összeérjen.

    A diót pörkölve is hozzáadhatod, hogy még intenzívebb ízt kapj.

    5

    Végül adj hozzá egy kanál rózsavizet, hogy még gazdagabb és illatosabb legyen a halwa.

    A rózsavíz nemcsak ízesíti, hanem különleges virágos illatot is ad.