Egy közepes lábosban melegítsd fel az olajat, és add hozzá a búzadara (suji). Pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A búzadara pirítása fontos lépés, mert ez adja meg az étel jellegzetes ízét és illatát. Ne hagyd túl pirulni!
Amikor a búzadara megpirult, öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd keverd össze, hogy a tészta sima és csomómentes legyen.
A víz és tej keverékének felhasználásával a suji krémesebb textúrát kap, de ha sűrűbb ételt szeretnél, csökkentheted a víz mennyiségét.
Add hozzá a cukrot, fahéjat, szárított rózsát, és folyamatosan kevergetve főzd 5-7 percig, amíg a keverék sűrűsödik.
A szárított rózsa egy kis virágos, édes ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
Miután a keverék elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.
A suji állagát a sütési idővel tudod beállítani: ha hosszabb ideig főzöd, sűrűbb lesz, ha rövidebb ideig, lágyabb.
Tálalás előtt szórd meg apróra vágott mandulával, és ha szeretnéd, fekete borsot is szórhatsz rá az extra ízért.
A mandula gazdagítja az ételt, és egy kis ropogósságot ad, míg a fekete bors csípősséget hoz, ami jól kiegészíti a cukor és fahéj édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.