Suji moa búzadarával, fahéjjal és mandulával díszítve

Suji moa (búzadarával)

A suji moa egy hagyományos indiai étel, amelyet búzadarával készítenek, és gyakran szolgálnak fel reggelire vagy desszertként. A fahéj és a mandula különleges ízt ad az ételnek, miközben a tejes alapú suji krémes textúrát biztosít. Az étel gazdag ízekben és tökéletes a hideg reggelekre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzadara (suji)
100 g Cukor
300 ml Tej
100 ml Víz
2 ek. Olaj
1 tk. Fahéj
1 tk. Szárított rózsa
2 ek. Mandula
0.5 tk. Fekete bors (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban melegítsd fel az olajat, és add hozzá a búzadara (suji). Pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A búzadara pirítása fontos lépés, mert ez adja meg az étel jellegzetes ízét és illatát. Ne hagyd túl pirulni!

    2

    Amikor a búzadara megpirult, öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd keverd össze, hogy a tészta sima és csomómentes legyen.

    A víz és tej keverékének felhasználásával a suji krémesebb textúrát kap, de ha sűrűbb ételt szeretnél, csökkentheted a víz mennyiségét.

    3

    Add hozzá a cukrot, fahéjat, szárított rózsát, és folyamatosan kevergetve főzd 5-7 percig, amíg a keverék sűrűsödik.

    A szárított rózsa egy kis virágos, édes ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, el is hagyhatod.

    4

    Miután a keverék elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.

    A suji állagát a sütési idővel tudod beállítani: ha hosszabb ideig főzöd, sűrűbb lesz, ha rövidebb ideig, lágyabb.

    5

    Tálalás előtt szórd meg apróra vágott mandulával, és ha szeretnéd, fekete borsot is szórhatsz rá az extra ízért.

    A mandula gazdagítja az ételt, és egy kis ropogósságot ad, míg a fekete bors csípősséget hoz, ami jól kiegészíti a cukor és fahéj édességét.