SĂŒlt bĂĄrĂĄnycsĂŒlök zöldsĂ©gekkel tĂĄlalva

SĂŒlt bĂĄrĂĄnycsĂŒlök

A sĂŒlt bĂĄrĂĄnycsĂŒlök a lassĂș sĂŒtĂ©snek köszönhetƑen rendkĂ­vĂŒl omlĂłs Ă©s Ă­zletes. Ez a recept a vörösbor Ă©s a friss fƱszerek hasznĂĄlatĂĄval kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl, amely tökĂ©letes ĂŒnnepi Ă©telkĂ©nt szolgĂĄl. A zöldsĂ©gekkel egyĂŒtt sĂŒtve a bĂĄrĂĄnycsĂŒlök nemcsak laktatĂł, hanem harmonikusan kombinĂĄlja az Ă­zeket. A lassĂș sĂŒtĂ©s technikĂĄja biztosĂ­tja, hogy a hĂșs tökĂ©letesen ĂĄtpuhuljon, miközben a kĂŒlseje ropogĂłs kĂ©rget kap. TĂĄlald ezt az Ă©telt elegĂĄns alkalmakra vagy egy kĂŒlönleges csalĂĄdi vacsorĂĄra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 Ăłra 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db BĂĄrĂĄnycsĂŒlök
⭕ 6 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ág Friss rozmaring
⭕ 50 ml Olívaolaj
⭕ 20 ml CitromlĂ©
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 200 ml Vörösbor
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Zeller

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A bĂĄrĂĄnycsĂŒlköket tisztĂ­tsd meg, Ă©s papĂ­rtörlƑvel szĂĄrĂ­tsd meg. Dörzsöld be sĂłval Ă©s borssal, majd helyezd egy nagy sĂŒtƑtĂĄlba.

    A bĂĄrĂĄnycsĂŒlök tisztĂ­tĂĄsakor tĂĄvolĂ­tsd el a hĂĄrtyĂĄkat, hogy a fƱszerek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst. A szĂĄrazra törlĂ©s segĂ­t, hogy a hĂșs jobban piruljon.

    2

    Keverd össze az olĂ­vaolajat, a zĂșzott fokhagymĂĄt, a friss rozmaringot Ă©s a citromlevet. Ezzel a keverĂ©kkel alaposan kend be a csĂŒlköket.

    A pĂĄchoz hasznĂĄlhatsz mĂĄs fƱszereket is, pĂ©ldĂĄul kakukkfĂŒvet, majorĂĄnnĂĄt vagy mentĂĄt. A citromlĂ© segĂ­t a hĂșs puhĂ­tĂĄsĂĄban.

    3

    Helyezd a sĂŒtƑtĂĄlba a vastag szeletekre vĂĄgott hagymĂĄt, sĂĄrgarĂ©pĂĄt Ă©s zellert a bĂĄrĂĄnycsĂŒlök alĂĄ Ă©s körĂ©.

    A zöldsĂ©gek nem csak Ă­zt adnak a hĂșsnak, hanem megakadĂĄlyozzĂĄk, hogy a hĂșs leĂ©gjen a sĂŒtƑtĂĄl aljĂĄra.

    4

    Öntsd a vörösbort a sĂŒtƑtĂĄlba, majd fedd le alufĂłliĂĄval.

    A vörösbor helyett hasznĂĄlhatsz hĂșslevest is. Az alufĂłlia segĂ­t, hogy a hĂșs ne szĂĄradjon ki a sĂŒtĂ©s sorĂĄn.

    5

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 160°C-on sĂŒsd a csĂŒlköket 2 ĂłrĂĄn ĂĄt. FĂ©lidƑben forgasd meg a hĂșst, hogy egyenletesen sĂŒljön.

    A hosszĂș, lassĂș sĂŒtĂ©s segĂ­t, hogy a hĂșs omlĂłs Ă©s puha legyen.

    6

    TĂĄvolĂ­tsd el az alufĂłliĂĄt, Ă©s emeld a sĂŒtƑ hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©t 200°C-ra. SĂŒsd mĂ©g 30 percig, hogy a bĂĄrĂĄnycsĂŒlök ropogĂłs kĂ©rget kapjon.

    Ha a hĂșs tĂșl gyorsan barnulna, takard le Ășjra alufĂłliĂĄval.

    7

    Hagyd a csĂŒlköket 10 percig pihenni, majd tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel vagy burgonyapĂŒrĂ©vel.

    A pihentetĂ©s segĂ­t, hogy a hĂșs szaftos maradjon. A sĂŒtƑtĂĄlban maradt szaftot leöntheted a hĂșsra tĂĄlalĂĄskor.