Sült csirkecomb aranybarnára sütve, ropogós bőrrel és friss zöldfűszerekkel díszítve

Sült csirkecomb

A Sült csirkecomb egy igazi klasszikus étel, amely minden étkezést különlegessé tesz. A csirkecombok sütésekor az ínycsiklandó fűszerek és a friss alapanyagok biztosítják a tökéletes ízharmóniát. A ropogós bőr és a szaftos hús kombinációja pedig minden falatban egyedülálló élményt nyújt.

A sült csirkecomb elkészítése egyszerű, de az íze mégis gazdag és karakteres. Tálalhatjuk sült zöldségekkel, krumplipürével vagy akár egy friss salátával. Minden alkalomra remek választás, hiszen az egész család imádni fogja!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
4 db Csirkecomb
3 ek. Olaj
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
2 gerezd Fokhagyma (por vagy friss)
1 tk. Paprika (őrölt)
1 tk. Rozmaring (friss vagy szárított)
1 ek. Citromlé (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és töröld szárazra a csirkecombokat.

    A szárazra törölt csirkecombok bőre jobban fog pirulni sütés közben.

    2

    Dörzsöld be a csirkecombokat sóval, borssal, fokhagymával, paprikával és rozmaringgal. Ha szeretnéd, locsold meg egy kis citromlével is.

    A fűszereket alaposan dörzsöljük a bőr alá is, hogy mindenhol ízesek legyenek a combok. A citromlé segít puhítani a húst.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

    A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, így a csirkecombok egyenletesebben sülnek.

    4

    Helyezd a csirkecombokat egy tepsibe, locsold meg olajjal, és takard le alufóliával.

    Az alufólia segít, hogy a csirkecombok ne száradjanak ki sütés közben.

    5

    Süsd a csirkecombokat 40 percig, majd vedd le a fóliát, és süsd további 20 percig, amíg a bőr aranybarnára és ropogósra sül.

    A fólia levétele után emeljük a sütő hőmérsékletét 200°C-ra, hogy a bőr ropogósabb legyen. Figyeljük a combokat, hogy ne égjenek meg.

    6

    Tálald a sült csirkecombokat rizzsel, burgonyával vagy friss salátával.

    A tálalásnál kínálj mellé valamilyen mártogatóst is, például fokhagymás tejfölt vagy csípős szószt.