Sült csirkemell spenótos rizzsel tálalva, friss citrommal díszítve

Sült csirkemell spenótos rizzsel

A sült csirkemell az egyik legegyszerűbb és legkedveltebb fogás világszerte, amelyet számtalan módon lehet variálni. A spenótos rizs frissessége tökéletesen kiegészíti a csirke enyhén citromos ízvilágát, így egy könnyű, de tápláló étel születik. Képzeld el, ahogy a frissen sült csirkemell illata betölti a konyhát, miközben a spenótos rizs párolódik a tűzhelyen. A tökéletes sült csirkemell titka a megfelelő hőmérsékleten történő sütés: ne süsd túl, hogy szaftos maradjon, és mindig pihentesd pár percig a sütés után, hogy az ízek összeérjenek. A spenótos rizst variálhatod friss fűszernövényekkel, például bazsalikommal vagy korianderrel, hogy még izgalmasabbá tedd az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkemellfilé
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Citromlé
250 g Basmatirizs
200 g Friss spenótlevél
1 ek. Vaj
500 ml Zöldségalaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellfiléket tisztítsd meg, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Locsold meg citromlével, és dörzsöld be zúzott fokhagymával.

    A citromlé segít a hús puhításában és friss ízt ad neki. A fokhagymát alaposan dörzsöld bele a húsba, hogy az ízek jól átjárják.

    2

    Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Helyezd bele a csirkemelleket, és süsd oldalanként 5-6 percig, amíg aranybarna kérget kap és átsül.

    Fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, amikor beleteszed a húst, így gyorsan kérget kap, és a szaft benne marad. Ne süsd túl, mert kiszáradhat!

    3

    Amíg a csirke sül, készítsd el a spenótos rizst. A basmatirizst mosd át hideg vízben, majd szűrd le.

    A rizs átmosása eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs főzés után pergősebb lesz.

    4

    Olvaszd fel a vajat egy másik serpenyőben, add hozzá a rizst, és pirítsd 2-3 percig, amíg enyhén áttetszővé válik.

    A rizs pirítása segít abban, hogy a szemek ne ragadjanak össze főzés közben.

    5

    Öntsd hozzá a zöldségalaplevet, forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és fedd le. Főzd 10-12 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A zöldségalaplé helyett használhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt ad a rizsnek. Fontos, hogy fedő alatt főzd, hogy a gőzben megpuhuljon a rizs.

    6

    Amikor a rizs elkészült, keverd hozzá a friss spenótleveleket, és párold még 1-2 percig, amíg a spenót összeesik.

    A spenótot csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze a színét és a tápanyagtartalmát. Ha fagyasztott spenótot használsz, azt előzőleg olvaszd ki és nyomkodd ki belőle a vizet.

    7

    Tálald a sült csirkemellet a friss, meleg spenótos rizzsel, és díszítsd egy szelet citrommal.

    A citrom nem csak díszítés, a leve még tovább fokozza az ízeket. Kínálj mellé friss salátát is.