A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.
Használj lisztes burgonyát a legjobb eredmény érdekében. A burgonyát egyenletesen vágd fel, hogy egyszerre főjenek meg.
Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.
A burgonyát alaposan szűrd le, hogy ne maradjon benne víz, különben a tészta túl lágy lesz. A kihűtés fontos, mert a meleg burgonya több lisztet szív magába.
A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.
A lisztet fokozatosan add hozzá, mert a burgonya nedvességtartalma változó lehet. Ne gyúrd túl a tésztát, mert kemény lesz. A cél egy puha, de formázható tészta.
A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.
A rudakat lisztezett felületen formázd. A villa mintázat segít, hogy a szósz jobban megtapadjon a gnocchin.
Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.
A gnocchikat kisebb adagokban főzd, hogy ne ragadjanak össze. Amint feljönnek a víz tetejére, szinte azonnal szedd ki őket, mert túlfőhetnek.
A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az aprított fokhagymát és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagymát ne égesd meg, mert keserűvé válik. Alacsony lángon pirítsd, amíg illatos nem lesz.
Add hozzá a kifőtt gnocchikat a serpenyőbe és pirítsd 5-7 percig, amíg a gnocchi enyhén megpirul és ropogós lesz.
Ne tegyél túl sok gnocchit egyszerre a serpenyőbe, mert nem fognak egyenletesen pirulni. Időnként forgasd meg őket, hogy minden oldalukon megpiruljanak.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal.
A friss petrezselyem és a bors feldobja az ízeket. Tálalhatod parmezán sajttal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.