Sült fokhagymás gnocchi tálalva

Sült fokhagymás gnocchi

A sült fokhagymás gnocchi egy egyszerű, mégis nagyszerű étel, amely kiemeli a gnocchi puhaságát és gazdag fokhagymás ízét. A ropogós külseje és a fokhagyma illata igazán különlegessé teszi ezt az ételt. Ez a recept ideális azok számára, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének valami finomat készíteni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
6 gerezd Fokhagyma
30 ml Olívaolaj
5 g Friss petrezselyem
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.

    Használj lisztes burgonyát a legjobb eredmény érdekében. A burgonyát egyenletesen vágd fel, hogy egyszerre főjenek meg.

    2

    Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.

    A burgonyát alaposan szűrd le, hogy ne maradjon benne víz, különben a tészta túl lágy lesz. A kihűtés fontos, mert a meleg burgonya több lisztet szív magába.

    3

    A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.

    A lisztet fokozatosan add hozzá, mert a burgonya nedvességtartalma változó lehet. Ne gyúrd túl a tésztát, mert kemény lesz. A cél egy puha, de formázható tészta.

    4

    A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.

    A rudakat lisztezett felületen formázd. A villa mintázat segít, hogy a szósz jobban megtapadjon a gnocchin.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.

    A gnocchikat kisebb adagokban főzd, hogy ne ragadjanak össze. Amint feljönnek a víz tetejére, szinte azonnal szedd ki őket, mert túlfőhetnek.

    6

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az aprított fokhagymát és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát ne égesd meg, mert keserűvé válik. Alacsony lángon pirítsd, amíg illatos nem lesz.

    7

    Add hozzá a kifőtt gnocchikat a serpenyőbe és pirítsd 5-7 percig, amíg a gnocchi enyhén megpirul és ropogós lesz.

    Ne tegyél túl sok gnocchit egyszerre a serpenyőbe, mert nem fognak egyenletesen pirulni. Időnként forgasd meg őket, hogy minden oldalukon megpiruljanak.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal.

    A friss petrezselyem és a bors feldobja az ízeket. Tálalhatod parmezán sajttal is.