A gombákat tisztítsd meg, és vágd félbe vagy negyedekre, ha nagyobbak.
A gombákat ne mosd meg, hanem inkább egy puha kefével vagy papírtörlővel tisztítsd meg, hogy ne szívják meg magukat vízzel.
Egy tálban keverd össze a balzsamecetet, olívaolajat, aprított fokhagymát, mézet (vagy agavé szirupot), sót, borsot és az aprított rozmaringot.
Kóstold meg a pácolást, és ízlés szerint állítsd be a fűszerezést. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chiliport is.
Add hozzá a gombákat a pácba, és keverd jól össze, hogy mindenhol bevonja a gombákat. Hagyd állni 15-20 percig.
Ha van rá időd, hagyd a gombákat hosszabb ideig pácolódni (akár 1-2 órát is), hogy jobban átvegyék az ízeket.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítsd szét a bepácolt gombákat egy rétegben.
Fontos, hogy a gombákat egy rétegben terítsd szét a tepsin, különben nem fognak szépen megpirulni, hanem inkább megpárolódnak.
Süsd a gombákat 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak és a pác kissé karamellizálódik.
Félidőben érdemes átforgatni a gombákat, hogy egyenletesen piruljanak. Figyeld a sütőt, mert a sütési idő a gombák méretétől és a sütő teljesítményétől is függhet.
Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például kakukkfüvet vagy snidlinget.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.