A kacsacombokat tisztítsd meg, majd sózd, borsozd és szórd meg majoránnával. Hagyd állni szobahőmérsékleten 20 percig.
A sózás segít a bőrnek ropogósabbá válni. A majoránna helyett használhatsz kakukkfüvet vagy rozmaringot is.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a kacsacombokat egy tepsibe, bőrével felfelé, és szórd meg aprított fokhagymával.
A tepsibe tegyél egy rácsot, hogy a combok ne a zsírban süljenek, hanem a forró levegő átjárja őket.
Önts 100 ml vizet a tepsibe, és süsd a kacsacombokat lefedve 1,5 órán keresztül. Az utolsó 20 percben vedd le a fedőt, hogy a bőr ropogósra süljön.
Ha a bőr nem pirul elég gyorsan, kapcsold fel a sütő grill fokozatát az utolsó percekre, de figyelj rá, hogy ne égjen meg!
Közben készítsd el a savanyú káposztát: aprítsd fel a vöröshagymát, és pirítsd meg olajon, amíg üveges lesz.
A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, és ne legyen keserű.
Add hozzá a savanyú káposztát, a babérlevelet és a cukrot, majd önts alá 100 ml vizet. Párold alacsony lángon 20-25 percig, amíg megpuhul.
A cukor segít ellensúlyozni a káposzta savanyúságát. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kevés cukrot vagy mézet.
Tálaláskor helyezd a sült kacsacombokat egy tányérra, mellé pedig a párolt savanyú káposztát. Friss kenyérrel kínáld.
A tálalást feldobhatod egy-két szelet narancssal vagy almával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.