KĂ©szĂtsd elĆ a hozzĂĄvalĂłkat: mosd meg az uborkĂĄt Ă©s az ĂșjhagymĂĄt, majd az uborkĂĄt vĂĄgd vĂ©kony csĂkokra (julienne-re), az ĂșjhagymĂĄt pedig hosszĂĄban vĂ©kony szeletekre. A kacsamellet itasd le papĂrtörlĆvel, Ă©s szĂłrd meg sĂłval Ă©s borssal. Tipp: A szĂĄraz bĆr segĂt abban, hogy a kacsa szĂ©p ropogĂłsra sĂŒljön.
A kacsa bĆrĂ©nek szĂĄrazon tartĂĄsĂĄhoz sĂŒtĂ©s elĆtt akĂĄr egy Ă©jszakĂĄra is hƱtĆben pihentetheted, letakarva.
Egy hideg, szĂĄraz serpenyĆt tegyĂ©l a tƱzhelyre, Ă©s fektesd bele a kacsamellet bĆrös felĂ©vel lefelĂ©. Közepes lĂĄngon sĂŒsd 6-8 percig, amĂg a bĆr aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz, majd fordĂtsd meg Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 4-5 percig. Tipp: Ha tĂșl sok zsĂr sĂŒl ki, önts le belĆle egy keveset, de Ćrizd meg, mĂĄs Ă©telekhez kivĂĄlĂł ĂzesĂtĆ lehet!
A kacsa zsĂrjĂĄt felhasznĂĄlhatod pĂ©ldĂĄul krumpli sĂŒtĂ©sĂ©hez vagy zöldsĂ©gek pirĂtĂĄsĂĄhoz, isteni Ăzt ad nekik.
A megsĂŒlt kacsamellet vedd ki a serpenyĆbĆl, Ă©s pihentesd alufĂłliĂĄba csomagolva 5-10 percig. Ez segĂt, hogy a hĂșs szaftos maradjon. Ez idĆ alatt kĂ©szĂtsd elĆ a bao bucikat: gĆzöld Ćket egy bambusz- vagy fĂ©mgĆzölĆben 5-6 percig, amĂg teljesen ĂĄtmelegszenek Ă©s puhĂĄk lesznek.
A bao bucik gĆzölĂ©sĂ©hez hasznĂĄlhatsz egy pĂĄrolĂłbetĂ©tet is egy lĂĄbasban, ha nincs gĆzölĆd.
Szeleteld fel vĂ©konyra a kacsamellet, majd nyisd szĂ©t Ăłvatosan a bao bucikat. Tipp: HasznĂĄlj evĆpĂĄlcikĂĄt vagy fakanalat, hogy ne szakĂtsd szĂ©t a puha tĂ©sztĂĄt!
A kacsamell vĂĄgĂĄsĂĄnĂĄl figyelj, hogy a rostokra merĆlegesen szeleteld, Ăgy a hĂșs omlĂłsabb lesz.
Tölts meg minden bao bucit nĂ©hĂĄny szelet sĂŒlt kacsamellel, locsold meg egy evĆkanĂĄlnyi hoisin szĂłsszal, majd helyezz rĂĄ uborkacsĂkokat Ă©s ĂșjhagymĂĄt. Tipp: Ne töltsd tĂșl a bucikat, Ăgy könnyebb lesz Ćket kĂ©zben tartani Ă©s enni.
A hoisin szĂłsz helyett hasznĂĄlhatsz kĂnai ötfƱszer keverĂ©ket is a kacsa ĂzesĂtĂ©sĂ©hez.
TĂĄlald frissen, melegen. Ha szeretnĂ©d, kĂnĂĄlhatsz mellĂ© extra hoisin szĂłszt vagy chiliszĂłszt a pikĂĄnsabb Ăzek kedvelĆinek.
A bao bucikat tålalhatod mås zöldségekkel is, példåul påcolt sårgarépåval vagy retekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.