Sült kolbász reszelt tormával és petrezselyemmel tálalva

Sült kolbász tormával

A sült kolbász tormával egy igazi házias fogás, amely a magyar konyha egyik alapeleme. Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, hiszen a ropogósra sült kolbász és a friss torma kombinációja minden étkezést különlegessé tesz. Ez az étel tökéletes választás, ha gyors és laktató vacsorát szeretnél készíteni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Kolbász (friss vagy füstölt)
100 g Torma (reszelt)
20 ml Olívaolaj
10 g Friss petrezselyem
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
4 szelet Kenyér (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, vagy készítsd elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre.

    Sütőben sütés esetén a kolbászt érdemes sütőpapírral bélelt tepsire helyezni, hogy ne ragadjon le.

    2

    A kolbászokat helyezd egy sütőtálba vagy grillrácsra, és kend meg vékonyan olívaolajjal. Ez segít abban, hogy ropogósra süljenek.

    Ha nincs olívaolajad, használhatsz bármilyen más növényi olajat is.

    3

    Süsd a kolbászokat 15-20 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz a héjuk. Közben egyszer forgasd meg őket.

    Figyeld a kolbászokat sütés közben, mert a sütő teljesítményétől függően hamarabb is megsülhetnek.

    4

    Amíg a kolbász sül, reszeld le a tormát, és ízlés szerint keverd el egy csipet sóval és pár csepp citromlével, hogy enyhítsd az erejét.

    A tormát tejföllel vagy joghurttal is elkeverheted, ha lágyabb ízt szeretnél.

    5

    Tálald a sült kolbászt melegen, reszelt tormával és friss petrezselyemmel megszórva. Kínálj mellé friss kenyeret vagy sült krumplit.

    Mustárral vagy savanyú káposztával is nagyon finom.