Sült lazacos katsudon, rizs, szójaszószos hagymás öntettel tálalva

Sült lazacos katsudon

A katsudon egy tradicionális japán étel, amely egy panírozott hús, gyakran sertés, de itt lazaccal készül, amelyet forró rizsre tesznek, és gazdag szójaszószos öntettel tálalnak. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízekkel rendelkezik, és tökéletes ebéd vagy vacsora lehet bármilyen alkalomra. A lazac szaftos és enyhén édes, míg a szójaszósz gazdag umamit ad az ételnek, amit a rizs és a sült lazac tökéletesen kiegészít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Lazacfilé
100 g Panko zsemlemorzsa
2 db Tojás
50 g Liszt
500 ml Olaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
100 ml Víz
2 ek. Soya szósz
1 tk. Cukor
1 db Hagyma
400 g Főtt rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacfiléket sózd és borsozd, majd forgasd meg először lisztben, utána a felvert tojásban, végül a panko zsemlemorzsában.

    Ha szeretnéd, egy kis csipet paprika is adható a panko zsemlemorzsához, hogy egy kis színt és extra ízt adjon a lazacnak.

    2

    Hevíts olajat egy serpenyőben közepes lángon, majd süsd meg a lazacot mindkét oldalán aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként.

    Ne túl sokat süsd a lazacot, hogy a hús ne száradjon ki, hanem szaftos maradjon.

    3

    A kész lazacot szedd ki a serpenyőből, és tedd félre, hogy pihenjen. Ha szükséges, távolítsd el a felesleges olajat a serpenyőből.

    Ha az olaj túl sok, papírtörlővel itathatod fel a felesleges zsiradékot.

    4

    A hagymát vágd vékony szeletekre, és egy kis serpenyőben pirítsd meg. Adj hozzá szójaszószt, cukrot, és vizet, hogy egy finom öntetet készíts.

    A szójaszósz és a cukor kombinációja kiemeli a hagyma természetes édességét és gazdagítja az öntetet.

    5

    Tálald a főtt rizst egy tálban, helyezd rá a sült lazacot, és öntsd rá a hagymás szójaszószos keveréket.

    A rizs legyen forró, hogy amikor ráöntöd a szószt, az azonnal felszívódjon, és még ízesebbé váljon.

    6

    Tálald melegen, és díszítsd friss korianderrel vagy zöldhagymával.

    A friss koriander friss, aromás íze tökéletesen illik a gazdag lazacos ételhez.