Sült paprika saláta balzsamecetes öntettel és pirított fenyőmaggal tálalva.

Sült paprika saláta

A sült paprika a mediterrán konyha egyik legkedveltebb fogása, amely egyszerűsége ellenére rendkívül gazdag ízekben. A sült paprikák természetes édessége remekül harmonizál a balzsamecetes öntettel és a ropogós pirított fenyőmaggal. Ez a saláta nemcsak finom, hanem látványos és egészséges is, tökéletes választás egy könnyű nyári vacsorához vagy köretként grillezett ételek mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
3 db piros kaliforniai paprika
2 db sárga kaliforniai paprika
2 ek. olívaolaj
1 ek. balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
1 tk.
1 csipet bors
1 csokor friss petrezselyem
30 g pirított fenyőmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. A paprikákat mosd meg, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, így a paprikák egyenletesebben sülnek.

    2

    Süsd a paprikákat 20-25 percig, amíg a héjuk felhólyagosodik és megfeketedik.

    A sütési idő a paprika méretétől és a sütő teljesítményétől függően változhat. Fontos, hogy a héja alaposan megfeketedjen, mert csak így lehet könnyen lehúzni.

    3

    Tedd a megsült paprikákat egy tálba, fedd le fóliával, és hagyd hűlni 10 percig. Ez segít könnyebben lehúzni a héjukat.

    A fólia helyett használhatsz egy zárható zacskót is. A lényeg, hogy a paprika gőzölődjön, így könnyebben válik le a héja.

    4

    Hámozd meg a paprikákat, majd csíkozd fel őket, és helyezd egy salátástálba.

    A paprika magjait és ereit is távolítsd el a hámozás során.

    5

    Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.

    A balzsamecet helyett használhatsz vörösborecetet is, vagy egy kis mézet is adhatsz hozzá az édesebb íz érdekében.

    6

    Öntsd az öntetet a paprikára, majd óvatosan keverd össze, hogy mindenhol bevonja.

    Az öntetet kóstold meg, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést.

    7

    Szórd meg friss aprított petrezselyemmel és pirított fenyőmaggal, majd tálald langyosan vagy hidegen.

    A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz. Így intenzívebb ízt kap.