Sült tojásos katsudon, ropogós csirkével és tojással tálalva

Sült tojásos katsudon

A katsudon egy klasszikus japán étel, amelyet főként rizs és sült csirke vagy sertéshús felhasználásával készítenek. Az étel különlegessége, hogy a csirkét egy finom tojásréteggel borítják, amely megőrzi annak puhaságát és ízét. A japán konyha egyik kedvelt ételévé vált, amit számos variációban készítenek, és ideális választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Csirkemell
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
50 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 ml Tojásos pörkölt alaplé (opcionális)
2 ek. Olaj
2 ek. Rice vinegar
1 ág Koriander (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket vágd vékony szeletekre, és sózd, borsozd meg őket.

    A csirke szeleteknek egyenleteseknek kell lenniük, hogy mindenhol egyformán megsüljenek.

    2

    A csirke szeleteket először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd be.

    A tojásnak és a zsemlemorzsának jól tapadnia kell a csirkére, hogy a panír ropogós legyen.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és a panírozott csirkeszeleteket süsd 4-5 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnák lesznek.

    A csirkét ne rakd túl sokat egyszerre a serpenyőbe, hogy a panír ne ragadjon össze.

    4

    A sült csirkeszeleteket tedd félre egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    5

    A tojásokat egy tálban verd fel, és egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten készíts rántottát.

    A tojásokat ne süsd túl, hagyd meg őket egy kicsit krémesen, hogy lágy legyen.

    6

    Amikor a tojás megfőtt, add hozzá a sült csirkeszeleteket és a rizst, és tálald frissen, opcionálisan korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad, és jól kiegészíti a tojásos katsudon ételt.