Sundae bokkeum koreai hurkával és csípős zöldségekkel tálalva

Sundae Bokkeum

A sundae bokkeum, vagyis a sült koreai hurka egyike a legismertebb koreai utcai ételeknek, melyet gyakran árulnak piaci standokon és gyorséttermekben. A sundae hagyományosan rizs, zöldségek és disznóvér keverékéből készült hurka, amelyet előfőznek, majd különféle módokon elkészítenek. A bokkeum, azaz a pirításos technika Dél-Koreában igen elterjedt, hiszen gyors és ízes módja az ételek elkészítésének. A sundae bokkeum lényege, hogy a hurkát zöldségekkel és csípős gochujang szósszal együtt pirítják, így intenzív, fűszeres ízvilágot kap. Technikai tanács: a hurkát óvatosan kezeld – ha túlságosan kevergeted, széteshet a serpenyőben. Tálalható önálló fogásként vagy rizs mellé kínálva is. Ez a recept tökéletes választás egy gyors vacsorára vagy akár különleges vendégváró falatnak is, ha valami igazán autentikus koreai ízvilágra vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Sundae (koreai véres hurka)
200 g Káposzta
1 db Sárgarépa
3 db Újhagyma
2 ek. Gochujang (csilipaszta)
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Szezámmag
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sundae hurkát 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A káposztát csíkokra, a répát vékony szeletekre, az újhagymát ferdén felkarikázzuk.

    A hurkát vágás előtt pár percre hűtőbe téve könnyebben szeletelhető.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és párold meg benne a répát és a káposztát kb. 5 percig, amíg kissé megpuhulnak.

    Ne süsd túl a zöldségeket – maradjanak enyhén roppanósak a textúra érdekében.

    3

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, gochujang pasztát, szójaszószt és cukrot. Keverd el alaposan, majd pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A csípősséget szabályozhatod a gochujang mennyiségével – ha enyhébb ízt szeretnél, csökkentsd az adagot.

    4

    Add hozzá a sundae hurkát és az újhagymát. Óvatosan keverd össze, nehogy szétesnek a hurkadarabok. Süsd további 3-4 percig.

    Spatulával emeld át a hurkát a serpenyő egyik oldaláról a másikra – így elkerülhető a szétesés.

    5

    Locsold meg szezámolajjal, szórd meg szezámmaggal, és azonnal tálald melegen.

    Tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, állíts az ízesítésen szójaszósszal vagy cukorral.