A sundae kolbászt szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú darabokra.
Ha a sundae túl kemény, érdemes egy kicsit megfőzni, hogy puhábban lehessen szeletelni.
A gombát tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre. A hagymaszárakat vágd fel apróra, a fokhagymát zúzd össze.
A shiitake gomba gazdag, umami ízt ad az ételnek, de más gombák is megfelelőek.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és add hozzá a fokhagymát. Pirítsd aranybarnára.
Ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a felvágott sundae szeleteket, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg szépen megpirulnak.
Ne keverd túl gyakran a sundae-t, hogy egyenletesen sülhessen és ropogósodjon.
Hozzáadd a gombát, hagymaszárat és a piros chilit, és pirítsd még további 2-3 percig.
A piros chili a fűszerességet adja, de ha nem szereted a csípős ételeket, használhatsz egy kevesebb chilit.
Öntsd rá a szójaszószt és a vizet, majd szórd bele a cukrot és koriandert. Keverd össze, és hagyd főzni 5 percig.
A cukor lágyítja a szójaszósz sós ízét, és segít egy kiegyensúlyozott, édes-sós mártást kialakítani.
Tálalás előtt szórd meg a sült ételt szezámmaggal, és díszítsd friss korianderrel.
A szezámmag hozzáadása ropogós textúrát ad az ételnek és gazdagítja az ízvilágot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.