Sundae Jeongol Bokkeum, koreai véres kolbászos étel gombával, chilis piros és korianderrel díszítve

Sundae Jeongol Bokkeum

A Sundae Jeongol Bokkeum egy koreai étel, amely a tradicionális véres kolbászt (sundae) fűszeres szójaszósszal, gombával és egyéb friss hozzávalókkal készíti el. Az étel gazdag, sós ízvilágú, és tökéletes étkezés azok számára, akik szeretnék felfedezni a koreai konyhát. Az étel története a koreai ételek közül az egyik legizgalmasabb, mivel a sundae rendkívül népszerű és gyakran készítik különböző formákban, például levesekben és egytálételekben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Sundae (koreai véres kolbász)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámolaj
1 db Piros chili
2 szál Hagymaszár
100 g Gomba (például shiitake)
1 tk. Koriander
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámmag
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sundae kolbászt szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú darabokra.

    Ha a sundae túl kemény, érdemes egy kicsit megfőzni, hogy puhábban lehessen szeletelni.

    2

    A gombát tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre. A hagymaszárakat vágd fel apróra, a fokhagymát zúzd össze.

    A shiitake gomba gazdag, umami ízt ad az ételnek, de más gombák is megfelelőek.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és add hozzá a fokhagymát. Pirítsd aranybarnára.

    Ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a felvágott sundae szeleteket, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg szépen megpirulnak.

    Ne keverd túl gyakran a sundae-t, hogy egyenletesen sülhessen és ropogósodjon.

    5

    Hozzáadd a gombát, hagymaszárat és a piros chilit, és pirítsd még további 2-3 percig.

    A piros chili a fűszerességet adja, de ha nem szereted a csípős ételeket, használhatsz egy kevesebb chilit.

    6

    Öntsd rá a szójaszószt és a vizet, majd szórd bele a cukrot és koriandert. Keverd össze, és hagyd főzni 5 percig.

    A cukor lágyítja a szójaszósz sós ízét, és segít egy kiegyensúlyozott, édes-sós mártást kialakítani.

    7

    Tálalás előtt szórd meg a sült ételt szezámmaggal, és díszítsd friss korianderrel.

    A szezámmag hozzáadása ropogós textúrát ad az ételnek és gazdagítja az ízvilágot.