SĂŒtƑtökös Burger tĂĄlalva

SĂŒtƑtökös Burger

A SĂŒtƑtökös Burger egy igazi Ƒszi fogĂĄs, amely ötvözi a sĂŒtƑtök Ă©des krĂ©messĂ©gĂ©t Ă©s a kecskesajt gazdag Ă­zĂ©t. Ez a kĂŒlönleges burger tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy hƱvös estĂ©n, amikor valami igazĂĄn laktatĂł Ă©s Ă­zletes Ă©telt szeretnĂ©l kĂ©szĂ­teni. A karamellizĂĄlt hagyma lĂĄgy Ă©dessĂ©ge Ă©s a pirĂ­tott zsemle ropogĂłs textĂșrĂĄja tovĂĄbb gazdagĂ­tja az Ă­zĂ©lmĂ©nyt. Egy fogĂĄs, amely mindenkit elvarĂĄzsol az asztalnĂĄl!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g SĂŒtƑtök (pĂŒrĂ©sĂ­tett)
⭕ 400 g MarhahĂșs (darĂĄlt)
⭕ 4 db Zsemle
⭕ 100 g JĂ©gsalĂĄta
⭕ 100 g Kecskesajt
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 20 ml MĂ©z
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 1 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑtököt sĂŒsd meg, majd pĂŒrĂ©sĂ­tsd, Ă©s Ă­zesĂ­tsd egy kevĂ©s mĂ©zzel, sĂłval Ă©s borssal.

    A sĂŒtƑtököt elƑször vĂĄgd fĂ©lbe, tĂĄvolĂ­tsd el a magokat, majd sĂŒsd 180 fokon kb. 45-60 percig, amĂ­g teljesen megpuhul. A mĂ©z mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd.

    2

    A darĂĄlt marhahĂșst keverd össze sĂłval Ă©s borssal, formĂĄzz belƑle nĂ©gy pogĂĄcsĂĄt, majd sĂŒsd meg forrĂł serpenyƑben olĂ­vaolajon, amĂ­g mindkĂ©t oldaluk aranybarnĂĄra sĂŒl.

    Ne nyomkodd le a pogĂĄcsĂĄkat a serpenyƑben, mert akkor elveszĂ­tik a nedvessĂ©gtartalmukat. Ha szeretnĂ©l, egy kis fokhagymĂĄt vagy hagymaport is keverhetsz a hĂșshoz.

    3

    A vöröshagymåt vékony szeletekre vågva karamellizåld egy kevés olívaolajon, amíg édes és lågy lesz.

    A karamellizĂĄlĂĄshoz alacsony lĂĄngon, tĂŒrelmesen sĂŒsd a hagymĂĄt, idƑnkĂ©nt megkeverve. Adhatsz hozzĂĄ egy kevĂ©s cukrot vagy balzsamecetet a mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zĂ©rt.

    4

    PirĂ­tsd meg a zsemlĂ©k belsƑ oldalĂĄt, hogy ropogĂłs textĂșrĂĄjĂșak legyenek.

    A zsemlĂ©ket szĂĄraz serpenyƑben pirĂ­tsd, vagy kend meg egy kevĂ©s vajjal/olĂ­vaolajjal. Ne hagyd Ƒket Ă©gni!

    5

    ÁllĂ­tsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsĂł felĂ©re a jĂ©gsalĂĄtĂĄt, tedd rĂĄ a hĂșspogĂĄcsĂĄt, majd rĂ©tegezd rĂĄ a sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©t, a karamellizĂĄlt hagymĂĄt Ă©s a kecskesajtot. ZĂĄrd le a zsemle felsƑ rĂ©szĂ©vel.

    A kecskesajtot morzsold rĂĄ egyenletesen. Ha szeretnĂ©l, a kĂ©sz burgert rövid idƑre betolhatod a sĂŒtƑbe, hogy a sajt megolvadjon.