A sütőtököt süsd meg, majd pürésítsd, és ízesítsd egy kevés mézzel, sóval és borssal.
A sütőtököt először vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd süsd 180 fokon kb. 45-60 percig, amíg teljesen megpuhul. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd.
A darált marhahúst keverd össze sóval és borssal, formázz belőle négy pogácsát, majd süsd meg forró serpenyőben olívaolajon, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
Ne nyomkodd le a pogácsákat a serpenyőben, mert akkor elveszítik a nedvességtartalmukat. Ha szeretnél, egy kis fokhagymát vagy hagymaport is keverhetsz a húshoz.
A vöröshagymát vékony szeletekre vágva karamellizáld egy kevés olívaolajon, amíg édes és lágy lesz.
A karamellizáláshoz alacsony lángon, türelmesen süsd a hagymát, időnként megkeverve. Adhatsz hozzá egy kevés cukrot vagy balzsamecetet a még intenzívebb ízért.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A zsemléket száraz serpenyőben pirítsd, vagy kend meg egy kevés vajjal/olívaolajjal. Ne hagyd őket égni!
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a húspogácsát, majd rétegezd rá a sütőtökpürét, a karamellizált hagymát és a kecskesajtot. Zárd le a zsemle felső részével.
A kecskesajtot morzsold rá egyenletesen. Ha szeretnél, a kész burgert rövid időre betolhatod a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.