Sütőtökös Burger tálalva

Sütőtökös Burger

A Sütőtökös Burger egy igazi őszi fogás, amely ötvözi a sütőtök édes krémességét és a kecskesajt gazdag ízét. Ez a különleges burger tökéletes választás egy hűvös estén, amikor valami igazán laktató és ízletes ételt szeretnél készíteni. A karamellizált hagyma lágy édessége és a pirított zsemle ropogós textúrája tovább gazdagítja az ízélményt. Egy fogás, amely mindenkit elvarázsol az asztalnál!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sütőtök (pürésített)
400 g Marhahús (darált)
4 db Zsemle
100 g Jégsaláta
100 g Kecskesajt
1 db Vöröshagyma
30 ml Olívaolaj
20 ml Méz
1 tk. Fekete bors
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt süsd meg, majd pürésítsd, és ízesítsd egy kevés mézzel, sóval és borssal.

    A sütőtököt először vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd süsd 180 fokon kb. 45-60 percig, amíg teljesen megpuhul. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd.

    2

    A darált marhahúst keverd össze sóval és borssal, formázz belőle négy pogácsát, majd süsd meg forró serpenyőben olívaolajon, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.

    Ne nyomkodd le a pogácsákat a serpenyőben, mert akkor elveszítik a nedvességtartalmukat. Ha szeretnél, egy kis fokhagymát vagy hagymaport is keverhetsz a húshoz.

    3

    A vöröshagymát vékony szeletekre vágva karamellizáld egy kevés olívaolajon, amíg édes és lágy lesz.

    A karamellizáláshoz alacsony lángon, türelmesen süsd a hagymát, időnként megkeverve. Adhatsz hozzá egy kevés cukrot vagy balzsamecetet a még intenzívebb ízért.

    4

    Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.

    A zsemléket száraz serpenyőben pirítsd, vagy kend meg egy kevés vajjal/olívaolajjal. Ne hagyd őket égni!

    5

    Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a húspogácsát, majd rétegezd rá a sütőtökpürét, a karamellizált hagymát és a kecskesajtot. Zárd le a zsemle felső részével.

    A kecskesajtot morzsold rá egyenletesen. Ha szeretnél, a kész burgert rövid időre betolhatod a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon.