Szårított Halas Sundae, japån étel friss tojåssal, szårított halakkal, és szezåmmaggal

SzĂĄrĂ­tott Halas Sundae

A SzĂĄrĂ­tott Halas Sundae egy hagyomĂĄnyos japĂĄn Ă©tel, amely a szĂĄrĂ­tott halat friss tojĂĄssal, rizs Ă©s egyĂ©b zöldsĂ©gekkel kombinĂĄlja. A szĂĄrĂ­tott hal erƑteljes Ă­ze tökĂ©letesen illik a lĂĄgy tojĂĄsos rizshez, mĂ­g az öntet frissĂ­tƑ hatĂĄst ad az Ă©telnek. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, ha egy kĂŒlönleges japĂĄn Ă©telt szeretnĂ©l kiprĂłbĂĄlni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g FƑtt rizs
⭕ 50 g Szárított hal (pl. szárított tƑkehal)
⭕ 1 ek. Szójaszósz
⭕ 1 tk. Szezámolaj
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 szĂĄl Friss zöldhagyma
⭕ 1 db Tojás
⭕ 2 lap Nori alga
⭕ 1 tk. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    FƑzzĂŒk meg a rizst az elƑírt mĂłdon, majd tartsuk melegen.

    A rizs frissen fƑzve a legjobb, hogy megƑrizzĂŒk a textĂșrĂĄjĂĄt.

    2

    A szĂĄrĂ­tott halat aprĂł darabokra tĂ©phetjĂŒk, vagy morzsolhatjuk, hogy könnyebben tĂĄlalhatĂł legyen.

    A szĂĄrĂ­tott hal Ă­ze erƑteljes, Ă­gy csak kis mennyisĂ©get hasznĂĄljunk, hogy ne nyomja el a többi hozzĂĄvalĂł Ă­zĂ©t.

    3

    A tojĂĄst egy serpenyƑben kĂ©szĂ­tsĂŒk el lĂĄgyra, majd tartsuk melegen.

    A tojĂĄsnak lĂĄgy sĂĄrgĂĄjĂșnak kell lennie, hogy gazdag textĂșrĂĄt adjon a sundae Ă©telhez.

    4

    A nori algåt vågjuk apró darabokra, és szórjuk rå a kész rizs tetejére.

    A nori alga friss, tengeri ízt ad a dishnek, érdemes frissen hasznålni.

    5

    A pirĂ­tott szĂĄrĂ­tott halat Ă©s a tojĂĄst helyezzĂŒk a rizs tetejĂ©re, majd szĂłrjuk meg szezĂĄmmaggal.

    A szezĂĄmmag gazdag Ă­zt ad az Ă©telnek, Ă©s textĂșrĂĄt biztosĂ­t.

    6

    Tålaljuk az ételt frissen, friss zöldhagymåval díszítve, és egy kevés citromlével a frissesség érdekében.