A jázmin rizst alaposan mosd át hideg vízben, majd főzd meg 400 ml vízben. Miután elkészült, hagyd teljesen kihűlni, lehetőleg egy éjszakán át a hűtőben tárold, hogy szilárdabb állaga legyen.
A kihűtött rizs kevésbé ragad össze sütés közben, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Vágd apróra a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért és a chili paprikát. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra szeleteld.
A zöldségeket érdemes előkészíteni, mielőtt elkezded a főzést, hogy minden kéznél legyen.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre közepes lángon.
A wok használata előnyös, mert egyenletesebben oszlatja el a hőt.
Szórd hozzá a szecsuáni borsot, a fokhagymát, a gyömbért és a chili paprikát, majd pirítsd további 30 másodpercig, hogy az ízek intenzívebbek legyenek.
Vigyázz, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjen meg, mert keserű ízt adhatnak az ételnek.
Dobd bele a kaliforniai paprikát, és pirítsd 2-3 percig, hogy kissé megpuhuljon, de még roppanós maradjon.
A paprika roppanóssága fontos a textúra szempontjából.
Mozgasd a zöldségeket a serpenyő szélére, és a közepére üss két tojást. Kevergetve süsd, amíg rántottaszerű állagot nem kap.
A tojásokat gyorsan keverd össze, hogy ne égjenek oda.
Add hozzá a főtt és kihűlt rizst, majd nagy lángon süsd folyamatos kevergetés mellett, hogy minden szem egyenletesen piruljon.
A magas hőfok és a folyamatos kevergetés segít abban, hogy a rizs egyenletesen piruljon.
Öntsd hozzá a szójaszószt és az osztrigaszószt, majd szórd meg chilipehellyel és feketeborssal. Keverd jól össze, és pirítsd még 2-3 percig.
Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több szójaszószt vagy chilipehelyet.
Aprítsd fel a zöldhagymát, és szórd a kész szecsuáni rizs tetejére, majd azonnal tálald.
A zöldhagyma frissességet és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.