Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt.
Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd hagyd kissé hűlni.
Ügyelj, hogy a tál alja ne érjen a vízhez, különben a csokoládé megéghet. Fontos, hogy a csokoládé ne legyen túl forró, amikor a többi hozzávalóhoz kevered, mert megfőzheti a tojást.
A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliakivonatot és az olvasztott csokoládét.
Minél habosabbra kevered a tojást és a cukrot, annál könnyebb és levegősebb lesz a tészta.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a kakaóport, majd fokozatosan add hozzá a csokoládés keverékhez.
A lisztet és a kakaóport szitálva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 25-30 percig. Hagyd a formában kihűlni.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész. A formában hagyd hűlni, hogy elkerüld a törést.
A tejszínt verd habbá a porcukorral, majd óvatosan keverd hozzá a szedres lekvárt.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverhető legyen. A szedres lekvárt óvatosan keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.
Vágd a tortát vízszintesen két rétegre. Kend meg az alsó réteget a szedres krémmel, majd helyezd rá a felső réteget.
Használj éles, hosszú pengéjű kést a torta szeleteléséhez, hogy egyenletes rétegeket kapj. A krémet egyenletesen kend el.
A torta tetejét vond be a maradék krémmel, és díszítsd friss szederrel. Tálalás előtt tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.
A hűtés segít, hogy a krém megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.