Szedres csokis torta friss szederrel díszítve

Szedres csokis torta

A Szedres csokis torta egy elegáns és ízletes desszert, amely tökéletes választás különleges alkalmakra. A gazdag csokoládés alap és a friss szeder üde íze harmonikusan egészíti ki egymást, miközben a szedres krém könnyedséget kölcsönöz a tortának. A pirított mogyoróval megszórt csokoládé réteg extra ízt és ropogósságot ad a desszertnek. Tálald ünnepi alkalmakra vagy családi összejövetelekre, és garantáltan mindenki kedvence lesz!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Liszt
2 ek. Kakaópor
1 tk. Vaníliakivonat
150 g Szedres lekvár
200 g Friss szeder
250 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt.

    2

    Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd hagyd kissé hűlni.

    Ügyelj, hogy a tál alja ne érjen a vízhez, különben a csokoládé megéghet. Fontos, hogy a csokoládé ne legyen túl forró, amikor a többi hozzávalóhoz kevered, mert megfőzheti a tojást.

    3

    A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliakivonatot és az olvasztott csokoládét.

    Minél habosabbra kevered a tojást és a cukrot, annál könnyebb és levegősebb lesz a tészta.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a kakaóport, majd fokozatosan add hozzá a csokoládés keverékhez.

    A lisztet és a kakaóport szitálva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 25-30 percig. Hagyd a formában kihűlni.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész. A formában hagyd hűlni, hogy elkerüld a törést.

    6

    A tejszínt verd habbá a porcukorral, majd óvatosan keverd hozzá a szedres lekvárt.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverhető legyen. A szedres lekvárt óvatosan keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.

    7

    Vágd a tortát vízszintesen két rétegre. Kend meg az alsó réteget a szedres krémmel, majd helyezd rá a felső réteget.

    Használj éles, hosszú pengéjű kést a torta szeleteléséhez, hogy egyenletes rétegeket kapj. A krémet egyenletesen kend el.

    8

    A torta tetejét vond be a maradék krémmel, és díszítsd friss szederrel. Tálalás előtt tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.

    A hűtés segít, hogy a krém megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.