Öntsd a vörösbort és a vizet egy közepes lábosba.
Használj jó minőségű, de nem túl drága vörösbort. A száraz vagy félszáraz borok a legalkalmasabbak.
Vágd félbe a narancsot, facsard ki a levét, és add hozzá a borhoz. A narancshéjat is beledobhatod, hogy még aromásabb legyen.
A narancs héját alaposan mosd meg, mielőtt a borhoz adnád, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a viaszréteget.
Tedd hozzá a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a csillagánizst (ha használod).
A fűszereket teatojásba vagy gézlapba is teheted, így könnyebb lesz eltávolítani őket a forralt borból.
Kezd el melegíteni alacsony lángon, de ne forrald fel! Hagyd lassan melegedni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Fontos, hogy a forralt bor ne forrjon, mert az alkohol elpárolog, és az íze is megváltozik.
Amikor már kellemesen meleg és az illatok felszabadultak, keverd hozzá a mézet.
A méz helyett használhatsz barna cukrot vagy juharszirupot is.
Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket és a narancshéjat.
A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot.
Tálald melegen, hőálló poharakban vagy bögrékben, és élvezd az ünnepi hangulatot!
Díszítheted egy szelet naranccsal vagy egy fahéjrúddal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.