Szezámmagos Zongzi, kínai étel ragadós rizsből és szezámmag pasztából

Szezámmagos Zongzi

A Zongzi egy hagyományos kínai étel, amelyet főként a rizsből és különböző töltelékekből készítenek, banánlevelekbe csomagolva. A szezámmagos Zongzi egy változata ennek a finom ételnek, amelyben a ragadós rizs szezámmag pasztával van töltve, és az ízek egyedülálló harmóniáját kínálja. Ezt az ételt különösen a kínai ünnepek során fogyasztják.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Gluténmentes rizsliszt
300 g Rizs (ragadós rizs)
100 g Szezámmag
3 ek. Cukor
1 tk. Szezámolaj
1 l Főtt víz
4 db Banánlevél (a csomagoláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A ragadós rizst alaposan mosd meg, majd egy fazékba tedd és öntsd rá a vizet. Főzd körülbelül 30-40 percig, amíg meg nem puhul.

    Ha a rizs túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis vizet a kívánt állag eléréséhez.

    2

    A szezámmagot pörköld meg egy serpenyőben, majd add hozzá a cukrot és keverd jól össze, hogy sűrű pasztát képezzen.

    A pörkölés segít a szezámmag ízét intenzívebbé tenni.

    3

    A banánleveleket alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a port és a szennyeződéseket, majd tedd őket félre, hogy felhasználásra kész legyenek.

    A banánlevelek megmunkálása előtt győződj meg róla, hogy a levelek elég erősek, hogy megtartsák a tölteléket.

    4

    Készíts kis csomagokat: vegyél egy kevés főtt rizst, a közepébe egy kis szezámmag pasztát, majd tekerd be a levelekkel. Ügyelj arra, hogy szorosra kösd a csomagot, hogy ne essen szét főzés közben.

    Ha túl nagy csomagokat készítesz, a rizs nem fő meg egyenletesen. A kisebb csomagok könnyebben főnek meg.

    5

    A csomagokat egy nagy fazékban főzd körülbelül 30-40 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.

    Ha nincs elég víz a fazékban, folyamatosan adj hozzá forró vizet, hogy a csomagok mindig vízben maradjanak.

    6

    Tálald a zongzit melegen, és ha szükséges, adj hozzá egy kis szezámolajat a tetejére a gazdagabb ízért.

    A szezámolaj extra ízt ad a zongzinak, és még gazdagabbá teszi.