A ragadós rizst alaposan mosd meg, majd egy fazékba tedd és öntsd rá a vizet. Főzd körülbelül 30-40 percig, amíg meg nem puhul.
Ha a rizs túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis vizet a kívánt állag eléréséhez.
A szezámmagot pörköld meg egy serpenyőben, majd add hozzá a cukrot és keverd jól össze, hogy sűrű pasztát képezzen.
A pörkölés segít a szezámmag ízét intenzívebbé tenni.
A banánleveleket alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a port és a szennyeződéseket, majd tedd őket félre, hogy felhasználásra kész legyenek.
A banánlevelek megmunkálása előtt győződj meg róla, hogy a levelek elég erősek, hogy megtartsák a tölteléket.
Készíts kis csomagokat: vegyél egy kevés főtt rizst, a közepébe egy kis szezámmag pasztát, majd tekerd be a levelekkel. Ügyelj arra, hogy szorosra kösd a csomagot, hogy ne essen szét főzés közben.
Ha túl nagy csomagokat készítesz, a rizs nem fő meg egyenletesen. A kisebb csomagok könnyebben főnek meg.
A csomagokat egy nagy fazékban főzd körülbelül 30-40 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.
Ha nincs elég víz a fazékban, folyamatosan adj hozzá forró vizet, hogy a csomagok mindig vízben maradjanak.
Tálald a zongzit melegen, és ha szükséges, adj hozzá egy kis szezámolajat a tetejére a gazdagabb ízért.
A szezámolaj extra ízt ad a zongzinak, és még gazdagabbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.