A szárított guajillo és ancho chiliket áztasd forró vízbe 10 percre, hogy megpuhuljanak.
A chiliket érdemes kimagozni és a szárát eltávolítani áztatás előtt, hogy ne legyenek keserűek.
A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, majd egy aprítógépbe tedd a beáztatott chiliket, a római köményt, füstölt paprikát, oregánót, ecetet, narancslevet, sót és borsot. Pürésítsd egyenletes marináddá.
Ha nincs aprítógéped, a hozzávalókat kézzel is nagyon apróra vághatod, majd egy mozsárban pépesítheted.
A sertéshúst vékony szeletekre vágd, majd forgasd bele alaposan a pácba. Hagyd pácolódni legalább 4 órán át, de legjobb egy éjszakán keresztül.
A húst érdemes egy zárható zacskóba tenni a páccal együtt, így egyenletesebben éri a pác.
Egy grillserpenyőben vagy grillen közepes lángon süsd a húst oldalanként 3-4 percig, amíg kívül karamellizálódik, belül pedig szaftos marad.
A hús ne legyen túl vastag, mert akkor nehezen sül át. Ha grillen sütöd, figyelj, hogy ne csöpögjön rá a pác, mert meggyulladhat.
Az ananászszeleteket is grillezd meg, majd aprítsd fel kisebb darabokra.
Az ananászt nem muszáj meggrillezni, frissen is használhatod, de a grillezés kiemeli az édességét.
A kukorica tortillákat enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy rugalmasak maradjanak.
A tortillákat egy konyharuhába csomagolva tartsd melegen, amíg a többi hozzávaló elkészül.
A tortillákra halmozz apróra vágott sült sertéshúst, tetejére tegyél grillezett ananászt, friss koriandert és aprított hagymát. Tálald lime szeletekkel, hogy mindenki ízlés szerint frissen facsarhasson rá lime levet.
A koriander helyett petrezselymet is használhatsz, ha nem szereted a koriandert. A lime leve kiemeli az ízeket, ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.