Vágd vékony csíkokra a marhahúst. Egy tálban keverd össze a narancslét, szójaszószt, olívaolajat, zúzott fokhagymát, köményt, füstölt paprikát, sót és borsot.
A húst érdemes részlegesen fagyott állapotban vágni, így könnyebb vékony csíkokat készíteni.
Helyezd a húst a pácba, és hagyd állni legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább pácolod a húst, annál ízletesebb és puhább lesz.
Egy forró serpenyőben süsd a húst magas hőmérsékleten 3-4 percig mindkét oldalán, amíg kérget kap és belül szaftos marad.
Ne tedd túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert akkor nem pirul meg, hanem párolódik. Inkább több adagban süsd.
Aprítsd fel a hagymát, chili paprikát és koriandert, majd szeleteld fel a lime-ot.
A chili paprika magjait távolítsd el, ha nem szereted a túl csípős ízt.
Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.
A tortillákat ne melegítsd túl sokáig, mert kiszáradhatnak és törékennyé válhatnak.
Töltsd meg a tortillákat a sült marhahússal, majd szórd meg friss korianderrel és apróra vágott hagymával.
Készíthetsz mellé guacamole-t vagy salsa szószt is.
Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.
A lime leve frissességet és savasságot ad a tacosnak, ami remekül kiegészíti a gazdag ízeket. Ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.