Tacos de AtĂșn tĂĄlalva

Tacos de AtĂșn

A Tacos de AtĂșn egy friss Ă©s egĂ©szsĂ©ges mexikĂłi taco, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a tengeri Ă©telek kedvelƑinek. A tonhal gazdag omega-3 zsĂ­rsavakban, Ă­gy nemcsak Ă­zletes, hanem tĂĄplĂĄlĂł is. MexikĂłban kĂŒlönösen a tengerparti rĂ©giĂłkban nĂ©pszerƱ, ahol a friss hal Ă©s a citrusos, könnyed fƱszerezĂ©s harmonikus kombinĂĄciĂłt alkot. Ez az Ă©tel ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy könnyed nyĂĄri ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz, Ă©s a lime Ă©s avokĂĄdĂł frissessĂ©ge mĂ©g inkĂĄbb kiemeli az Ă­zvilĂĄgĂĄt. Ha egy gyors Ă©s egĂ©szsĂ©ges tacĂłt keresel, ez a recept remek vĂĄlasztĂĄs!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 500 g Friss tonhalfilĂ©
⭕ 2 db Lime
⭕ 50 ml Szójaszósz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 db Piros chili paprika
⭕ 1 cs. Friss koriander
⭕ 1 db Avokádó
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Feketebors
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 10 db KukoricalisztbƑl kĂ©szĂŒlt tortillĂĄk

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KockĂĄzd fel a friss tonhalat kisebb darabokra.

    A tonhal legyen nagyon friss, mert nyersen fogyasztjuk.

    2

    Egy tålban keverd össze a szójaszószt, lime levét, olívaolajat, köményt, sót és borsot.

    A lime levét érdemes frissen facsarni a legjobb íz érdekében.

    3

    Påcolås céljåból helyezd a tonhaldarabokat a keverékbe, és hagyd ållni 15-20 percig.

    Ne pĂĄcold tĂșl sokĂĄig a tonhalat, mert a lime leve 'megfƑzheti' a hĂșst.

    4

    Aprítsd fel a hagymåt, chilit, koriandert, paradicsomot és az avokådót.

    A chili paprika magjait tĂĄvolĂ­tsd el, ha nem szereted a tĂșl csĂ­pƑs Ă­zt. Az avokĂĄdĂłt csak közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt vĂĄgd fel, hogy ne barnuljon meg.

    5

    ForrĂł serpenyƑben pirĂ­tsd meg a tonhaldarabokat 1-2 percig mindkĂ©t oldalon, hogy enyhĂ©n kĂ©rgesek legyenek, de belĂŒl szaftosak maradjanak.

    A tonhalat ne sĂŒsd tĂșl, mert kiszĂĄradhat. Fontos, hogy belĂŒl rĂłzsaszĂ­n maradjon.

    6

    MelegĂ­tsd fel a tortillĂĄkat egy szĂĄraz serpenyƑben vagy közvetlenĂŒl lĂĄng fölött, hogy kissĂ© megpiruljanak.

    A tortillĂĄkat ne melegĂ­tsd tĂșl sokĂĄig, mert kiszĂĄradhatnak Ă©s törĂ©kennyĂ© vĂĄlhatnak.

    7

    Töltsd meg a tortillĂĄkat a sĂŒlt tonhallal, majd szĂłrd meg friss korianderrel, aprĂ­tott hagymĂĄval Ă©s avokĂĄdĂłval.

    Készíthetsz mellé chipotle majonézt is.

    8

    Tálalás elƑtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime leve helyett hasznålhatsz citromot is, ha nincs kéznél lime.