Tacos de Flor de Calabaza tálalva

Tacos de Flor de Calabaza

A Tacos de Flor de Calabaza egy tradicionális mexikói étel, amelyet a tökvirág friss és enyhén édeskés íze tesz különlegessé. Mexikóban a tökvirágot gyakran használják különböző ételekhez, beleértve a quesadillákat és a tacókat is. Ez a taco egyszerű, mégis tele van ízekkel, és tökéletes választás vegetáriánusok számára. A koriander és a lime frissessége még inkább kiemeli a tökvirág finom textúráját, miközben a fűszerek mélységet adnak az ételnek. Ha valami különlegeset keresel, ez a recept garantáltan elvarázsol!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
200 g Tökvirág
1 db Cukkini
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cs. Friss koriander
1 db Piros chili paprika
2 db Paradicsom
2 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Füstölt paprika
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Óvatosan tisztítsd meg a tökvirágokat, távolítsd el a szárukat és a porzókat, majd vágd kisebb darabokra.

    A tökvirágok nagyon érzékenyek, ezért óvatosan bánj velük. A tisztításhoz használj puha kefét vagy papírtörlőt.

    2

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, cukkinit, paradicsomot és a chilit.

    A chili paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, használj enyhébb fajtát, vagy hagyd ki teljesen.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.

    Vigyázz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    4

    Add hozzá a cukkinit és a paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és füstölt paprikával, majd főzd 5 percig.

    A füstölt paprika különleges, mély ízt ad az ételnek. Ha nincs otthon, használhatsz helyette sima paprikát is, de a végeredmény nem lesz ugyanaz.

    5

    Tedd a tökvirágot a serpenyőbe, és főzd további 3-4 percig, amíg kissé megpuhul, de nem esik szét.

    A tökvirág nagyon gyorsan megfő, ezért ne főzd túl, különben elveszíti az állagát.

    6

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    Ügyelj arra, hogy a tortillák ne égjenek meg. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy egyenletesen piruljanak meg.

    7

    Töltsd meg a tortillákat a fűszeres tökvirágos keverékkel, majd szórd meg friss korianderrel.

    A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ne töltsd túl a tortillákat, mert akkor nehéz lesz összehajtani és enni.

    8

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime lé frissességet és savasságot ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a zöldséges tölteléket.