Tacu-tacu sült tojással, korianderrel díszítve

Tacu-Tacu sült tojással

A Tacu-Tacu egy tradicionális perui étel, amely rizzsel és babbal készül. Az étel az Andok régiójából származik, és a háztartásokban gyakran maradékok felhasználásával készítik el. A tacu-tacu különlegessége, hogy a rizs és bab keverékét egy serpenyőben pirítják, így ropogós külsőt kap, miközben belül puha marad. A sült tojás a tacu-tacu tetején teszi még ínycsiklandóbbá ezt a tápláló és gazdag ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Főtt rizs
200 g Főtt bab
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 tk. Kömény
1 ág Koriander
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, a paprikát kis kockákra vágjuk.

    A paprika színe és textúrája különleges színt ad a tacu-tacu ételnek, próbálj friss zöldséget választani.

    2

    Egy serpenyőben hevítsük az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát. Pirítsuk őket 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A zöldségeket folyamatosan kevergetve pirítsuk, hogy ne égjenek meg.

    3

    Hozzáadjuk a főtt rizst és a babot, majd fűszerezzük köménnyel, sóval és borssal. Jól keverjük össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.

    A rizst és babot jól össze kell keverni, hogy az ízek jól összefonódjanak.

    4

    A tacu-tacu tésztáját formázzuk össze egy nagyobb adagra, majd pirítsuk egy serpenyőben 2-3 percig mindkét oldalát, hogy aranybarna legyen.

    Ne nyomkodjuk túl erősen a tacu-tacu tésztát, hogy levegős és puha maradjon.

    5

    Közben süssük meg a tojásokat. Amikor a tacu-tacu elkészült, helyezzük rá a frissen sült tojást.

    A tojás legyen félig sült, hogy a sárgája még folyós maradjon, így még ízletesebbé teszi az ételt.

    6

    Tálaljuk a tacu-tacut a sült tojással, és szórjuk meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze jól passzol a fűszeres rizshez és a tojás gazdag ízéhez.