Klasszikus tagine tenger gyümölcseivel, gazdag zöldségekkel tálalva, friss fűszerekkel

Tagine tenger gyümölcseivel

A Tagine tenger gyümölcseivel a marokkói konyha különleges fogása, amely a friss tenger gyümölcseinek és zöldségeinek kombinációját hozza az asztalra. Az ételt hagyományosan tagine edényben készítik, amely egyedi ízeket biztosít az ételnek. A tagine története az arab világ konyhájához nyúlik vissza, és ma már világszerte ismert. A tenger gyümölcseivel készült változat könnyedebb és frissítőbb alternatíva a húsos tagine-ekhez képest, de a fűszerek gazdagsága és a zöldségek kombinációja itt is megtalálható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tenger gyümölcsei (rák, kagyló, tintahal)
1 l Húsleves alap
2 ek. Fűszerkeverék (tagine)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
2 db Cukkinik
3 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
1 csokor Cilantro (koriander)
1 ek. Citromlé
2 ek. Kapribogyó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyümölcseit tisztítsd meg, majd egy nagy lábasban vagy tagine edényben hevítsd az olívaolajat. Süsd meg a tenger gyümölcseit, amíg enyhén aranybarna színt nem kapnak.

    A tenger gyümölcseit ne süsd túl, hogy megőrizzék puhaságukat és ne száradjanak ki.

    2

    Adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd dinszteld őket a tenger gyümölcseivel, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    A hagyma és fokhagyma lassú dinsztelése segíti az ízek összeérését.

    3

    A sárgarépát, cukkinit és paradicsomot vágd fel és add hozzá a tenger gyümölcseivel együtt. Fűszerezd a tagine fűszerkeverékkel és szórd meg egy kis római köménnyel.

    A tagine fűszerkeveréke az étel karakterét adja, ezért válassz jó minőségű keveréket!

    4

    Öntsd fel a húsleves alapot, és tedd rá a fedőt. Főzd a tagine-t lassú tűzön, amíg a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 30 percig.

    A tenger gyümölcsei könnyen átfőnek, ezért ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy megőrizzék frissességüket.

    5

    A végén öntsd rá a friss citromlevet és szórd meg kapribogyóval.

    A citrom és kapribogyó frissítő ízt ad a tenger gyümölcseivel készült tagine-nek.