Klasszikus tagine tenger gyĂŒmölcseivel, gazdag zöldsĂ©gekkel tĂĄlalva, friss fƱszerekkel

Tagine tenger gyĂŒmölcseivel

A Tagine tenger gyĂŒmölcseivel a marokkĂłi konyha kĂŒlönleges fogĂĄsa, amely a friss tenger gyĂŒmölcseinek Ă©s zöldsĂ©geinek kombinĂĄciĂłjĂĄt hozza az asztalra. Az Ă©telt hagyomĂĄnyosan tagine edĂ©nyben kĂ©szĂ­tik, amely egyedi Ă­zeket biztosĂ­t az Ă©telnek. A tagine törtĂ©nete az arab vilĂĄg konyhĂĄjĂĄhoz nyĂșlik vissza, Ă©s ma mĂĄr vilĂĄgszerte ismert. A tenger gyĂŒmölcseivel kĂ©szĂŒlt vĂĄltozat könnyedebb Ă©s frissĂ­tƑbb alternatĂ­va a hĂșsos tagine-ekhez kĂ©pest, de a fƱszerek gazdagsĂĄga Ă©s a zöldsĂ©gek kombinĂĄciĂłja itt is megtalĂĄlhatĂł.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Tenger gyĂŒmölcsei (rĂĄk, kagylĂł, tintahal)
⭕ 1 l HĂșsleves alap
⭕ 2 ek. FƱszerkeverĂ©k (tagine)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 2 db Cukkinik
⭕ 3 db Paradicsom
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csokor Cilantro (koriander)
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 2 ek. Kapribogyó

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyĂŒmölcseit tisztĂ­tsd meg, majd egy nagy lĂĄbasban vagy tagine edĂ©nyben hevĂ­tsd az olĂ­vaolajat. SĂŒsd meg a tenger gyĂŒmölcseit, amĂ­g enyhĂ©n aranybarna szĂ­nt nem kapnak.

    A tenger gyĂŒmölcseit ne sĂŒsd tĂșl, hogy megƑrizzĂ©k puhasĂĄgukat Ă©s ne szĂĄradjanak ki.

    2

    Adj hozzĂĄ aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, majd dinszteld Ƒket a tenger gyĂŒmölcseivel, amĂ­g ĂŒvegesedni nem kezdenek.

    A hagyma Ă©s fokhagyma lassĂș dinsztelĂ©se segĂ­ti az Ă­zek összeĂ©rĂ©sĂ©t.

    3

    A sĂĄrgarĂ©pĂĄt, cukkinit Ă©s paradicsomot vĂĄgd fel Ă©s add hozzĂĄ a tenger gyĂŒmölcseivel egyĂŒtt. FƱszerezd a tagine fƱszerkeverĂ©kkel Ă©s szĂłrd meg egy kis rĂłmai kömĂ©nnyel.

    A tagine fƱszerkeverĂ©ke az Ă©tel karakterĂ©t adja, ezĂ©rt vĂĄlassz jĂł minƑsĂ©gƱ keverĂ©ket!

    4

    Öntsd fel a hĂșsleves alapot, Ă©s tedd rĂĄ a fedƑt. FƑzd a tagine-t lassĂș tƱzön, amĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak, körĂŒlbelĂŒl 30 percig.

    A tenger gyĂŒmölcsei könnyen ĂĄtfƑnek, ezĂ©rt ne hagyd tĂșl sokĂĄig a tƱzön, hogy megƑrizzĂ©k frissessĂ©gĂŒket.

    5

    A végén öntsd rå a friss citromlevet és szórd meg kapribogyóval.

    A citrom Ă©s kapribogyĂł frissĂ­tƑ Ă­zt ad a tenger gyĂŒmölcseivel kĂ©szĂŒlt tagine-nek.