Taiyaki mochi töltelékkel, egy japán édesség, finom rizsliszt tésztával és édes töltelékkel

Taiyaki mochi töltelékkel

A taiyaki egy hagyományos japán édesség, amelyet gyakran formáznak hal alakúra. Az eredeti változathoz különféle töltelékek, például vörös babpaszta kerülnek, de az újabb változatok csokoládéval vagy gyümölcsökkel is készíthetők. A mochi tészta egy puha és rugalmas alapot biztosít, amely tökéletesen körbeöleli a gazdag, édes tölteléket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mochi rizsliszt
150 ml Víz
50 g Cukor
100 g Töltelék (például vörös babpaszta vagy csokoládé)
1 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mochi tésztát készítjük el: egy tálban keverjük össze a rizslisztet, cukrot és vizet. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon főzzük, amíg sűrűsödni kezd.

    A tésztát addig főzzük, amíg teljesen át nem alakul egy átlátszó, ragacsos masszává. Figyeljünk rá, hogy ne égjen le!

    2

    Amikor a tészta kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.

    Ha túl forró, akkor könnyen megégethetjük magunkat, így hagyjuk, hogy a tészta hűljön le kissé.

    3

    A tésztát oszd kisebb darabokra, és nyújtsuk ki a darabokat egyenként, hogy lapos korongokat kapjunk.

    Ne hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, mert akkor nehezebben lehet nyújtani.

    4

    Egy kis mennyiségű tölteléket (például vörös babpasztát vagy csokoládét) tegyünk a tésztakorongok közepére, majd zárjuk össze a tésztát úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.

    A tölteléket nem szabad túl sokat tenni, különben a tészta nehezebben záródik be.

    5

    A formázott mochi golyókat finoman süssük meg egy kis olajjal egy serpenyőben, hogy aranybarna színt kapjanak.

    A közepes hőfok ideális, hogy a tészta kívül ropogósra, belül pedig puha maradjon.

    6

    Tálalás előtt hagyjuk őket kicsit hűlni, majd élvezzük a finom, édes taiyakit!