A mochi tésztát készítjük el: egy tálban keverjük össze a rizslisztet, cukrot és vizet. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon főzzük, amíg sűrűsödni kezd.
A tésztát addig főzzük, amíg teljesen át nem alakul egy átlátszó, ragacsos masszává. Figyeljünk rá, hogy ne égjen le!
Amikor a tészta kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Ha túl forró, akkor könnyen megégethetjük magunkat, így hagyjuk, hogy a tészta hűljön le kissé.
A tésztát oszd kisebb darabokra, és nyújtsuk ki a darabokat egyenként, hogy lapos korongokat kapjunk.
Ne hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, mert akkor nehezebben lehet nyújtani.
Egy kis mennyiségű tölteléket (például vörös babpasztát vagy csokoládét) tegyünk a tésztakorongok közepére, majd zárjuk össze a tésztát úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.
A tölteléket nem szabad túl sokat tenni, különben a tészta nehezebben záródik be.
A formázott mochi golyókat finoman süssük meg egy kis olajjal egy serpenyőben, hogy aranybarna színt kapjanak.
A közepes hőfok ideális, hogy a tészta kívül ropogósra, belül pedig puha maradjon.
Tálalás előtt hagyjuk őket kicsit hűlni, majd élvezzük a finom, édes taiyakit!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.