Taiyaki sajttal, tálalva friss petrezselyemmel

Taiyaki sajttal

A Taiyaki egy hagyományos japán édesség, amelyet hal alakúra sütnek, és gyakran édes vagy sós töltelékkel készítenek. A sajtos változat különösen népszerű, és a könnyed, ropogós tészta mellett gazdag, ízletes sajtot tartalmaz. Eredetileg street foodként indult, és hamar népszerűvé vált a japán kávézókban és piacokon. Az étel szórakoztató és finom, tökéletes uzsonnára vagy egy gyors reggelire.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
1 tk. Sütőpor
200 ml Tej
2 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
0.5 tk.
2 ek. Olaj
100 g Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet, cukrot és a vaníliás cukrot. Keverd jól össze.

    A tojások felveréséhez érdemes egy kézi habverőt használni, hogy könnyedebb legyen a tészta.

    2

    A lisztet, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Lassan add hozzá a tojásos keveréket, és keverd simára.

    A lisztet szitáld át, hogy ne legyenek csomók a tésztában.

    3

    Az olajat melegítsd fel egy serpenyőben, majd tedd bele a tésztát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.

    Ha rendelkezésedre áll Taiyaki formázó, használd azt, hogy a tészta hal formát kapjon.

    4

    Amikor a tészta egyik oldala megsült, add hozzá a reszelt sajtot, majd fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.

    A sajt a legjobb, ha egyenletesen eloszlik a tésztában, hogy a sajt minden falatba beleolvadjon.

    5

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis extra sajtot vagy fűszereket.

    A Taiyaki sajt ízesíthető egy kis fokhagymával vagy egy csipet borssal is.