A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet, cukrot és a vaníliás cukrot. Keverd jól össze.
A tojások felveréséhez érdemes egy kézi habverőt használni, hogy könnyedebb legyen a tészta.
A lisztet, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Lassan add hozzá a tojásos keveréket, és keverd simára.
A lisztet szitáld át, hogy ne legyenek csomók a tésztában.
Az olajat melegítsd fel egy serpenyőben, majd tedd bele a tésztát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.
Ha rendelkezésedre áll Taiyaki formázó, használd azt, hogy a tészta hal formát kapjon.
Amikor a tészta egyik oldala megsült, add hozzá a reszelt sajtot, majd fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.
A sajt a legjobb, ha egyenletesen eloszlik a tésztában, hogy a sajt minden falatba beleolvadjon.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis extra sajtot vagy fűszereket.
A Taiyaki sajt ízesíthető egy kis fokhagymával vagy egy csipet borssal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.