Takuan szendvics, teljes kiőrlésű kenyérben savanyított retek és friss zöldségek

Takuan szendvicsben

A takuan, vagyis savanyított sárga retek a japán konyha egyik klasszikus eleme, melyet évszázadok óta készítenek rizskorpában, sóban és időnként cukorban érlelve. A takuan íze egyszerre édes, sós és savanykás – tökéletes kontraszt egy semlegesebb alapú ételben, mint például egy szendvics. A takuan szendvicsben való felhasználása egy kreatív, modern csavar, amely harmonikusan ötvözi a japán hagyományokat a nyugati street food világával. Ez a recept ideális választás gyors ebédhez, uzsonnához vagy piknikre is. Technikai tipp: használj jól szellőző, vastagabb szelet kenyeret, hogy ne ázzon át a takuan levétől. Próbáld ki más ázsiai savanyúsággal vagy tofuval is, ha egy még változatosabb vegetáriánus opcióra vágysz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Takuan (savanyított retek, vékony szeletekre vágva)
4 db Teljes kiőrlésű kenyérszelet
2 ek. Vaj vagy növényi margarin
60 g Krémes sajt (pl. natúr krémsajt)
4 db Zöld salátalevél
0.5 db Uborka (hosszában szeletelve)
1 tk. Fekete szezámmag (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kenj meg minden kenyérszeletet vékonyan vajjal vagy margarinral, hogy a töltelék ne áztassa el a kenyeret.

    Ha ropogósabb állagot szeretnél, pirítsd meg előtte a kenyérszeleteket enyhén.

    2

    A kenyér egyik felét kend meg krémsajttal, majd tegyél rá salátalevelet, uborkaszeleteket és néhány szelet takuant.

    A takuan enyhén édeskés-savanykás íze miatt jól harmonizál a semleges sajtkrémmel és ropogós uborkával.

    3

    Szórd meg ízlés szerint fekete szezámmaggal a takuan tetejét, ez extra textúrát és díszítést ad a szendvicsnek.

    Ha még karakteresebb ízt szeretnél, adj hozzá egy kevés wasabis majonézt vagy szójaszószt a krémsajtba keverve.

    4

    Fedd be a másik kenyérszelettel, óvatosan nyomd össze, majd ferdén vágd félbe. Tálald frissen, langyosan vagy hűtve.

    Szendvicskészítés után érdemes 5 percet pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek, és könnyebben szeletelhető legyen.