Tamagoyaki miso pasztával, omlett gazdag miso töltelékkel

Tamagoyaki miso pasztával

A Tamagoyaki, vagy japán omlett, egy hagyományos étel a japán konyhában, amit reggelire vagy bento dobozokban fogyasztanak. Az omlettet több rétegben sütik, hogy lágy és krémes textúrát kapjon. A miso paszta hozzáadása különleges ízvilágot ad a fogásnak, így a tojás gazdag és ínycsiklandó élményt nyújt. Az étel tökéletes választás reggelire vagy könnyű vacsorára, különösen azok számára, akik szeretnék kipróbálni az umami ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
50 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
2 ek. Miso paszta
1 ek. Vaj
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A miso pasztát keverd össze egy kis vízzel, hogy sima, kenhető állagot kapj. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    A miso pasztát ne hagyd túl sűrűnek, mert nem fog egyenletesen eloszlani a tojásban.

    2

    A tojásokat egy tálban felvered a vízzel, szójaszósszal, cukorral és a miso pasztával. Jól keverd össze, amíg minden jól feloldódik.

    Ha szeretnéd simábbá tenni a keveréket, használj szűrőt, hogy ne maradjon benne miso darabka.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat. Öntsd bele a tojásos keverék egy részét, és egyenletesen oszlasd el.

    A serpenyőt ne melegítsd túl, hogy a tojás szépen lassan, egyenletesen süljön meg.

    4

    Amikor az omlett alja kezd megszilárdulni, folytasd a sütést, amíg az egész omlett át nem melegszik. Ha szükséges, szórj a tetejére egy kis miso pasztát, hogy még intenzívebb ízt kapj.

    A miso paszta hozzáadásával az étel még gazdagabb ízű lesz. Ne tedd túl sokat, hogy ne legyen túl sós.

    5

    Miután az omlett kész, tedd egy vágódeszkára, és vágd fel szeletekre. Tálald azonnal, frissen.

    A szeleteléshez használj éles kést, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.