Tamagoyaki pite, tojásos töltelékkel és friss petrezselyemmel tálalva

Tamagoyaki pite

A Tamagoyaki pite a japán konyha hagyományos ételének, a Tamagoyakinek az inspirációjára készült. A Tamagoyaki egy tojásos étel, amit gyakran sütnak egy speciális, téglalap alakú serpenyőben. A pite változat egy újabb, izgalmas módja a Tamagoyaki készítésének, amely a tojásos tölteléket egy finom, ropogós tésztával öleli körül, így gazdag és ínycsiklandó fogást alkot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 tekercs Leveles tészta
6 db Tojás
2 ek. Soya szósz
1 ek. Cukor
1 ek. Mirin
150 g Főtt rizs
1 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki és helyezd egy piteformába, majd a széleit hajtsd le, hogy a tészta a formát kitöltse.

    Ha a tészta túl ragadós, egy kis liszttel megszórhatod, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    2

    A tojásokat egy tálban verd fel, majd add hozzá a soya szószt, a cukrot és a mirint. Keverd jól össze.

    A mirin és a soya szósz édes-sós ízt ad az ételnek, de ha kevésbé szereted a sós ízt, csökkentheted a soya szósz mennyiségét.

    3

    Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és öntsd bele a tojásos keveréket. Lassú tűzön süsd addig, amíg a tojás teljesen megszilárdul.

    A tojásokat alacsony hőfokon süsd, hogy ne égjenek meg, és a textúrájuk sima és puha maradjon.

    4

    A főtt rizst keverd bele a megsült tojásos keverékbe, majd tedd félre.

    A rizs a tojásos keverékhez hozzáadva gazdagítja a pite töltelékét, és jobban egyesíti az ízeket.

    5

    A piteformában lévő tésztát süsd elő 10-12 percig 180°C-on, hogy ropogós legyen.

    A tészta elősütésével elkerülheted, hogy a pite alja túl lágy legyen, miközben a töltelék rákerül.

    6

    Miután a tészta előkészült, öntsd bele a tojásos-rijes keveréket, és tedd vissza a sütőbe további 20 percig.

    Ha szeretnéd, a pite tetejére friss petrezselymet szórhatsz, hogy extra friss ízt adjon.

    7

    Tálald forrón vagy langyosan, és élvezd a tamagoyaki pite különleges ízét.

    A pite íze még jobb lesz, ha pár percet pihenteted, hogy a töltelék egy kicsit lehűljön.