Tamagoyaki pizza, lágy omlettel, friss zöldhagymával és szezámmaggal

Tamagoyaki pizza

A tamagoyaki pizza egy egyedülálló étel, amely a japán omlett (tamagoyaki) és az olasz pizza ínycsiklandó ötvözetét kínálja. Az étel a japán konyhát és a nyugati ízeket egyesíti, ami egy különleges élményt ad minden falatban. A tamagoyaki, egy édes-savanyú omlett, amelyet japán étkezésekhez használnak, finoman illeszkedik a pizza ropogós tésztájához és a mozzarella sajt gazdag ízéhez. Ez a pizza tökéletes választás, ha valami különlegesre vágysz!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tészta
4 db Tojás
150 g Mozzarella sajt
100 ml Fűszeres paradicsomszósz
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Olasz fűszerkeverék
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsük el a pizzatésztát a csomagolás utasításai szerint. Ha házi tésztát készítesz, hagyd kelni a tésztát kb. 1 órán keresztül, amíg a duplájára nő.

    A pizzatészta készítésénél ügyelj rá, hogy ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, hogy elég tartást adjon a tölteléknek.

    2

    Készítsük el a tamagoyaki tojást: egy tálban verjük fel a tojásokat, adjunk hozzá egy evőkanál szójaszószt és egy csipet sót. Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítsünk, majd öntsük bele a tojásos keveréket. Lassú tűzön süssük, amíg meg nem szilárdul.

    A tamagoyakihoz a tojásokat folyamatosan keverjük, hogy lágy, puha omlettet kapjunk.

    3

    A kész tamagoyaki tojást vágjuk fel vékony csíkokra, és tegyük félre.

    A tamagoyaki tojásnak lágy textúrájú, szaftosnak kell maradnia, hogy jól illeszkedjen a pizzához.

    4

    Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsuk ki a pizzatésztát egy sütőpapíron, és kenjük meg a fűszeres paradicsomszósszal.

    Ha nem szereted a túl fűszeres szószt, használhatsz enyhébb paradicsomszószt is.

    5

    Szórjuk meg a pizzát mozzarella sajttal, majd helyezzük rá a felvágott tamagoyaki tojáscsíkokat. A tetejét szórjuk meg egy csipet olasz fűszerkeverékkel és egy kis szezámmaggal.

    A szezámmag különleges ízt ad, és segít a pizzának egy kis ropogósságot adni.

    6

    Helyezzük a pizzát a sütőbe, és süssük 10-15 percig, amíg a sajt szépen megolvad és a tészta ropogós lesz.

    A sütés alatt figyelj arra, hogy a tészta szélei ne égjenek meg. Ha szükséges, takard le alufóliával.

    7

    A kész pizzát vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Szeleteljük fel és tálaljuk melegen.