Tamagoyaki szendvics, finom japán omlettel, pirított kenyérrel és friss korianderrel

Tamagoyaki szendvics

A tamagoyaki szendvics egy klasszikus japán étel, amelyben az omlett különleges ízvilágot ad a friss kenyérhez. A tamagoyaki, vagyis a japán tojásos omlett, a szójaszósz és a mirin édes-savanyú ízével egyedülálló. Ezt a finom tojásos ételt gyakran tálalják szendvics formájában, és a koriander frissessége remekül ellensúlyozza a gazdag omlett ízét. A tamagoyaki szendvics egy gyors és tápláló étel, amely reggelire vagy uzsonnára is tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 ek. Mirin
1 ek. Olaj
1 ek. Rizs ecet
1 tk. Szezámmag
4 szelet Fehér kenyér
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat felverjük egy tálban, majd adjuk hozzá a szójaszószt, cukrot és mirint. Jól keverjük össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    Az egyenletes keverés segít abban, hogy a tamagoyaki selymes textúrát kapjon, és ne legyenek benne tojásdarabok.

    2

    Egy kisebb serpenyőt forrósítsunk fel, majd adjunk hozzá egy kevés olajat. A serpenyőt ecsettel vagy papírtörlővel kenjük ki, hogy az olaj egyenletesen eloszoljon.

    A serpenyőt jól elő kell melegíteni, hogy a tojás gyorsan sülhessen, így szép, egyenletes rétegek keletkeznek.

    3

    Öntsük a felvert tojásos keveréket a serpenyőbe, majd süssük meg az első réteget. Miután az alsó réteg megsült, hajtsuk fel a tojást a serpenyő egyik oldalára.

    A tojást lassan öntsük bele, és hagyjuk, hogy az első réteg először megsüljön, mielőtt a következő réteget öntjük rá.

    4

    Öntsük a következő adag tojáskeveréket a serpenyőbe, és a megsült tojás fölé öntve, ismét hajtsuk fel a már megsült réteget. Ismételjük ezt, amíg az összes tojás el nem fogy.

    A hajtogatás segít abban, hogy a tamagoyaki réteges legyen, és minden réteg finom, enyhén édes ízű.

    5

    Amikor minden réteg kész, vegyük ki a tamagoyakit a serpenyőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután vágjuk fel négy egyenlő szeletre.

    A tamagoyakit langyosan érdemes tálalni, de ha előre készíted, ne hagyd sokáig állni, hogy ne veszítse el a puhaságát.

    6

    A kenyérszeleteket egy kicsit pirítsuk meg a serpenyőben, hogy ropogósak legyenek. Ezután helyezzük a tamagoyaki szeleteket a kenyérre.

    A kenyér pirítása extra ropogósságot ad, és jobban kiemeli a tamagoyaki ízét.

    7

    Tálaljuk a tamagoyaki szendvicset friss korianderrel díszítve, és élvezzük az ínycsiklandó, tojásos ételt.

    A koriander frissessége remekül illik a tamagoyaki édes, sós ízéhez, de ha nem kedveled, helyettesítheted más friss fűszernövényekkel.