A csirkecombokat tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra.
Használj bőr nélküli csirkecombot, hogy könnyebben megszabadulj a zsírtól.
Keverd össze a joghurtot a tandoori fűszerkeverékkel, apróra vágott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, piros paprikával és egy csipet sóval. Tedd a csirke darabokat ebbe a pácba, és pihentesd legalább 1 órán keresztül, de még jobb, ha egy éjszakán át pihen a hűtőben.
A pácnak jól bele kell ivódnia a húsba, hogy gazdag ízt adjon. Pihentetés után a hús puhább és ízesebb lesz.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre.
A hagymát ne pirítsd túl, csak addig, amíg üveges nem lesz, hogy ne égesd meg.
Amikor a hagyma megpuhult, tedd hozzá a pácba áztatott csirkét, és süsd, amíg szépen meg nem pirul. Kevergesd, hogy egyenletesen átsüljön.
A csirke húst közepes lángon süsd, hogy ne égesd meg, de kellően átsüljön.
Adj hozzá egy kevés vizet, hogy pörkölt állagot kapj, és főzd addig, amíg a csirke teljesen átsül és a pörkölt sűrűsödik.
Ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel könnyíthetsz rajta. Ha túl híg, tovább főzd, hogy sűrűbb legyen.
Tálald a pörköltet friss korianderrel megszórva, és tálald rizzsel vagy naan kenyérrel.
A friss koriander ad egy üde ízt és egy kis frissességet a pörkölthöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.