Tandoori csirke pörkölt tálalva korianderrel és naan kenyérrel

Tandoori csirke pörkölt

A tandoori csirke pörkölt egy ínycsiklandó étel, amelyben az indiai tandoori fűszerkeverék keveredik a pörkölt gazdag ízvilágával. A joghurt és a koriander frissessége kiemeli a fűszeres csirke ízét, miközben a pörkölt textúrája gazdag és krémes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb
2 ek. Tandoori fűszerkeverék
200 g Joghurt
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
2 ek. Kókuszolaj
1 db Hagyma
1 tk. Piros paprika
1 csipet
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra.

    Használj bőr nélküli csirkecombot, hogy könnyebben megszabadulj a zsírtól.

    2

    Keverd össze a joghurtot a tandoori fűszerkeverékkel, apróra vágott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, piros paprikával és egy csipet sóval. Tedd a csirke darabokat ebbe a pácba, és pihentesd legalább 1 órán keresztül, de még jobb, ha egy éjszakán át pihen a hűtőben.

    A pácnak jól bele kell ivódnia a húsba, hogy gazdag ízt adjon. Pihentetés után a hús puhább és ízesebb lesz.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre.

    A hagymát ne pirítsd túl, csak addig, amíg üveges nem lesz, hogy ne égesd meg.

    4

    Amikor a hagyma megpuhult, tedd hozzá a pácba áztatott csirkét, és süsd, amíg szépen meg nem pirul. Kevergesd, hogy egyenletesen átsüljön.

    A csirke húst közepes lángon süsd, hogy ne égesd meg, de kellően átsüljön.

    5

    Adj hozzá egy kevés vizet, hogy pörkölt állagot kapj, és főzd addig, amíg a csirke teljesen átsül és a pörkölt sűrűsödik.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel könnyíthetsz rajta. Ha túl híg, tovább főzd, hogy sűrűbb legyen.

    6

    Tálald a pörköltet friss korianderrel megszórva, és tálald rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A friss koriander ad egy üde ízt és egy kis frissességet a pörkölthöz.