Tandoori egész csirke, grillezve és tálalva

Tandoori egész csirke

A Tandoori csirke egy klasszikus indiai étel, amely a hagyományos tandoori sütőben készül. A fűszeres pác és a hosszú marinálás segíti, hogy a hús szaftos és ízes legyen. Az étel az indiai konyha egyik legismertebb fogása, amelyet világszerte élveznek. A tandoori csirke elkészítése egy igazi élmény, hiszen a pác és a fűszerek gazdag ízvilága egyedi élményt nyújt. A grillezés vagy sütés során a bőr ropogóssá válik, míg a hús puhává és ínycsiklandóvá.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Egész csirke
3 ek. Tandoori masala fűszerkeverék
200 g Joghurt
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
2 ek. Friss citromlé
2 ek. Szezámolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke bőrét óvatosan húzd el a húsról, hogy a fűszerek jobban átjárják. A csirke belsejébe is érdemes belevágni, hogy a pác jól beszívódjon.

    Ha több helyen bemetszed a csirke bőrét, a fűszerek még jobban átjárják, és a hús finomabb lesz.

    2

    Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a joghurtot, tandoori masala fűszerkeveréket, reszelt fokhagymát, reszelt gyömbért, citromlevet, szezámolajat, sót és borsot.

    A tandoori masala fűszerkeveréket könnyen megtalálhatod boltokban, de ha szeretnéd, otthon is elkészítheted a fűszerek keverésével.

    3

    A csirkét alaposan kend be a pác keverékkel, és hagyd állni legalább 2 órán át, de ha lehet, pácold be egy éjszakán át a hűtőben.

    Minél hosszabb ideig pácold a csirkét, annál ízesebb és szaftosabb lesz.

    4

    Előmelegített grillen vagy sütőben 200°C-on süsd a csirkét 50-60 percig, amíg a bőre ropogós nem lesz, és a hús teljesen meg nem sül.

    A csirke sütése közben ne felejtsd el megforgatni, hogy minden oldala szépen megsüljön.

    5

    Tálald forrón, frissen, és ha szeretnéd, friss korianderrel vagy szeletelt citrommal díszítheted.

    A friss koriander nagyszerűen illik a tandoori csirkéhez, és a citrom frissességet ad a tálhoz.