A csirke bőrét óvatosan húzd el a húsról, hogy a fűszerek jobban átjárják. A csirke belsejébe is érdemes belevágni, hogy a pác jól beszívódjon.
Ha több helyen bemetszed a csirke bőrét, a fűszerek még jobban átjárják, és a hús finomabb lesz.
Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a joghurtot, tandoori masala fűszerkeveréket, reszelt fokhagymát, reszelt gyömbért, citromlevet, szezámolajat, sót és borsot.
A tandoori masala fűszerkeveréket könnyen megtalálhatod boltokban, de ha szeretnéd, otthon is elkészítheted a fűszerek keverésével.
A csirkét alaposan kend be a pác keverékkel, és hagyd állni legalább 2 órán át, de ha lehet, pácold be egy éjszakán át a hűtőben.
Minél hosszabb ideig pácold a csirkét, annál ízesebb és szaftosabb lesz.
Előmelegített grillen vagy sütőben 200°C-on süsd a csirkét 50-60 percig, amíg a bőre ropogós nem lesz, és a hús teljesen meg nem sül.
A csirke sütése közben ne felejtsd el megforgatni, hogy minden oldala szépen megsüljön.
Tálald forrón, frissen, és ha szeretnéd, friss korianderrel vagy szeletelt citrommal díszítheted.
A friss koriander nagyszerűen illik a tandoori csirkéhez, és a citrom frissességet ad a tálhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.