Tarako tőkehal ikra töltelékű Oyakodon frissen tálalva

Tarako tőkehal ikra töltelékű Oyakodon

A Tarako tőkehal ikra töltelékű Oyakodon egy különleges japán étel, amelyet hagyományosan tojásos rizsként készítenek. A tőkehal ikra gazdag ízvilágot ad az ételnek, miközben a csirkecomb és a puha tojás lágy textúrája tökéletes egyensúlyt teremt. A japán konyhában nagyon népszerű étel, amely gyakran szerepel a családi étkezéseken.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Oyakodon rizs
150 g Tarako tőkehal ikra
2 db Tojás
300 g Csirkecomb filé
2 ek. Sójavaj
2 ek. Mirin
1 ek. Szezámmag
2 szál Zöldhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg, majd tedd félre. Készítsd elő a csirkecombot, és vágd apró kockákra.

    A rizs legyen enyhén ragadós, hogy jól illeszkedjen a többi hozzávalóhoz.

    2

    A csirkecombokat sózd, borsozd, majd a sójában és mirinben pirítsd meg egy serpenyőben a szezámolajon.

    A mirin édes ízt ad a csirkének, így érdemes nem elfelejteni, hogy ne legyen túl fűszeres.

    3

    Add hozzá a tarako tőkehal ikrát a serpenyőbe, majd keverd össze a csirkével és pirítsd még 2 percig.

    A tőkehal ikra sós íze kiválóan harmonizál a csirke és a rizs ízével.

    4

    Törd fel a tojásokat, és óvatosan öntsd a serpenyőbe. Főzd alacsony hőmérsékleten, hogy a tojás ne legyen túl kemény.

    A tojásnak puha, folyós állagúnak kell lennie, hogy krémesebbé tegye a tartalmat.

    5

    Keverd össze a főtt rizst a csirkés ikrabevont keverékkel, majd tálald friss zöldhagymával és szezámmaggal.

    A friss zöldhagyma éles íze és a szezámmag roppanóssága nagyszerűen illik a puha tojásos és ikrás keverékhez.