A csirke szárnyakat tisztítsd meg, majd vágd le a hegyüket, hogy egyenletesek legyenek. Ha szeretnéd, eltávolíthatod a bőrt is, hogy kevesebb zsír maradjon.
A szárnyakat érdemes úgy előkészíteni, hogy könnyen forgathatók legyenek a grillen vagy serpenyőben.
A szójaszószt, mirint, cukrot és sake-t egy kis tálba öntsd össze. Reszeld bele a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd jól össze.
A gyömbért frissen reszeld, hogy erősebb ízt kapj. Az édes és sós szójaszósz a legjobb, ha friss termékeket használsz.
A szárnyakat tedd egy tálba, és öntsd rá a kész mártást. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig, hogy a csirke átvegye a fűszereket.
Minél tovább pihen a csirke a pácban, annál gazdagabb íze lesz, de 30 perc is elegendő.
A csirke szárnyakat grillezd közepes hőmérsékleten 15-20 percig, folyamatosan forgatva, hogy egyenletesen megsüljenek. Ha nincs grill, serpenyőben is elkészíthető.
A szárnyakat a sütés közben többször megforgathatod, hogy minden oldalról egyenletesen piruljanak.
A kész szárnyakat szórd meg szezámmaggal, és tálald forrón.
A szezámmagok egy kis extra ropogósságot adnak, és jól illenek a fűszeres szárnyakhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.