Tebasaki Yakitori csirke szárny, grillezve és tálalva szezámmaggal

Tebasaki Yakitori - Csirke szárny

A Tebasaki Yakitori a japán konyha egyik legismertebb ételének, a Yakitorinak egy különleges változata. Az étel tradicionálisan csirke szárnyakból készül, amelyeket pácban marinálnak, majd grilleznek. A Yakitori különböző húsokkal és zöldségekkel is készíthető, de a csirke szárnyak változata a legnépszerűbb. A szárnyak ízletesek és szaftosak, és a fűszeres, édes-savanyú szójaszósz csodálatosan kiemeli az ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Csirke szárny
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
2 ek. Sake
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke szárnyakat tisztítsd meg, majd vágd le a hegyüket, hogy egyenletesek legyenek. Ha szeretnéd, eltávolíthatod a bőrt is, hogy kevesebb zsír maradjon.

    A szárnyakat érdemes úgy előkészíteni, hogy könnyen forgathatók legyenek a grillen vagy serpenyőben.

    2

    A szójaszószt, mirint, cukrot és sake-t egy kis tálba öntsd össze. Reszeld bele a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd jól össze.

    A gyömbért frissen reszeld, hogy erősebb ízt kapj. Az édes és sós szójaszósz a legjobb, ha friss termékeket használsz.

    3

    A szárnyakat tedd egy tálba, és öntsd rá a kész mártást. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig, hogy a csirke átvegye a fűszereket.

    Minél tovább pihen a csirke a pácban, annál gazdagabb íze lesz, de 30 perc is elegendő.

    4

    A csirke szárnyakat grillezd közepes hőmérsékleten 15-20 percig, folyamatosan forgatva, hogy egyenletesen megsüljenek. Ha nincs grill, serpenyőben is elkészíthető.

    A szárnyakat a sütés közben többször megforgathatod, hogy minden oldalról egyenletesen piruljanak.

    5

    A kész szárnyakat szórd meg szezámmaggal, és tálald forrón.

    A szezámmagok egy kis extra ropogósságot adnak, és jól illenek a fűszeres szárnyakhoz.