Tejfölös paprikás csirke szaftos csirkedarabokkal, lágy tejfölös-pirospaprikás mártásban tálalva

Tejfölös paprikás csirke

A Tejfölös paprikás csirke a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. A csirke szaftos húsát paprikás tejfölös mártásban készítik, ami igazán különleges ízt ad az ételnek. A szaftos paprikás szósz és a lágy tejföl kombinációja egy igazi ínycsiklandó ételt eredményez, amelyet friss kenyérrel vagy akár nokedlivel is remekül lehet tálalni. A paprikás csirke egyszerű, de nagyon ízletes, és tökéletes választás egy családi vacsorához vagy egy hétvégi ebédhez.

Ez az étel különösen népszerű télen, mivel a tejföl és a pörkölt paprika egy igazán melengető ételt alkot. Az ízek egyszerűek, de nagyszerűek, és a paprikás csirke mindig jó választás a magyar konyha szerelmeseinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
4 db Csirkecomb
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Pirospaprika
1 tk Info
0.5 tk Bors
200 ml Tejföl
1 ek. Liszt
3 ek. Zsír vagy olaj
300 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat megmossuk, megsózzuk és félretesszük.

    A csirkecombokat papírtörlővel szárítsuk meg, hogy jobban megpiruljanak.

    2

    Egy nagy serpenyőben a zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.

    A zsiradék lehet olaj vagy sertészsír is, ízlés szerint. A hagymát alacsony lángon pirítsuk, hogy ne égjen meg.

    3

    Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd jól elkeverjük.

    A pirospaprikát gyorsan keverjük el, mert könnyen megéghet és keserűvé teheti az ételt.

    4

    Beletesszük a csirkecombokat, és mindkét oldalukat megpirítjuk.

    A csirkecombokat ne tegyük egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti a zsiradékot. Inkább kisebb adagokban pirítsuk.

    5

    Felöntjük vízzel, sóval és borssal ízesítjük, majd fedő alatt lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük, amíg a csirke megpuhul.

    A főzési idő függ a csirkecombok méretétől. Időnként ellenőrizzük a húst, és ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.

    6

    A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a pörkölthöz, és óvatosan összekeverjük, hogy krémes mártást kapjunk.

    A tejfölt és a lisztet keverjük simára, hogy ne legyen csomós a mártás. A mártást folyamatosan kevergetve forraljuk fel, hogy ne égjen le.

    7

    Még pár percig főzzük, majd forrón tálaljuk nokedlivel vagy főtt burgonyával.

    A paprikás csirkét friss petrezselyemmel is megszórhatjuk tálalás előtt.