A Tejfölös paprikás csirke a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. A csirke szaftos húsát paprikás tejfölös mártásban készítik, ami igazán különleges ízt ad az ételnek. A szaftos paprikás szósz és a lágy tejföl kombinációja egy igazi ínycsiklandó ételt eredményez, amelyet friss kenyérrel vagy akár nokedlivel is remekül lehet tálalni. A paprikás csirke egyszerű, de nagyon ízletes, és tökéletes választás egy családi vacsorához vagy egy hétvégi ebédhez.
Ez az étel különösen népszerű télen, mivel a tejföl és a pörkölt paprika egy igazán melengető ételt alkot. Az ízek egyszerűek, de nagyszerűek, és a paprikás csirke mindig jó választás a magyar konyha szerelmeseinek.
A csirkecombokat megmossuk, megsózzuk és félretesszük.
A csirkecombokat papírtörlővel szárítsuk meg, hogy jobban megpiruljanak.
Egy nagy serpenyőben a zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
A zsiradék lehet olaj vagy sertészsír is, ízlés szerint. A hagymát alacsony lángon pirítsuk, hogy ne égjen meg.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd jól elkeverjük.
A pirospaprikát gyorsan keverjük el, mert könnyen megéghet és keserűvé teheti az ételt.
Beletesszük a csirkecombokat, és mindkét oldalukat megpirítjuk.
A csirkecombokat ne tegyük egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti a zsiradékot. Inkább kisebb adagokban pirítsuk.
Felöntjük vízzel, sóval és borssal ízesítjük, majd fedő alatt lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük, amíg a csirke megpuhul.
A főzési idő függ a csirkecombok méretétől. Időnként ellenőrizzük a húst, és ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a pörkölthöz, és óvatosan összekeverjük, hogy krémes mártást kapjunk.
A tejfölt és a lisztet keverjük simára, hogy ne legyen csomós a mártás. A mártást folyamatosan kevergetve forraljuk fel, hogy ne égjen le.
Még pár percig főzzük, majd forrón tálaljuk nokedlivel vagy főtt burgonyával.
A paprikás csirkét friss petrezselyemmel is megszórhatjuk tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.