Tejmentes kókusztejes dumpling tálalva

Tejmentes kókusztejes dumpling

A kókusztej az egyik legnépszerűbb tejmentes alternatíva, amit a világ számos konyhájában használnak, különösen Ázsiában és trópusi vidékeken. Ez a tejmentes kókusztejes dumpling recept egy laktózmentes, vegán édesség, amely tökéletes azok számára, akik kerülik az állati eredetű összetevőket. A lágy tésztát a kókusztej és a kókuszreszelék gazdaggá és illatossá teszi, miközben egyszerű elkészítési móddal párosul. Technikai tipp: a tészta állaga kulcsfontosságú, ne legyen se túl száraz, se túl nedves. Ha töltött változatot készítesz, a közepébe datolya vagy más természetes édesítő is kerülhet. Ez a dumpling melegen a legfinomabb, de hidegen is kellemes desszert. Akár egy egzotikus vacsora záróakkordjaként, akár önállóan is megállja a helyét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
920 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
150 ml Kókusztej (zsíros)
2 ek. Kókuszolaj (olvasztva)
0.5 tk.
1 ek. Cukor
30 g Kókuszreszelék (finomra őrölve)
1 tk. Vaníliakivonat
50 ml Olaj (sütéshez, ha nem gőzölöd)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót, cukrot és a kókuszreszeléket. Add hozzá a kókusztejet, vaníliakivonatot és az olvasztott kókuszolajat, majd gyúrd össze lágy, formálható tésztává. Tipp: ha túl száraz, adj még kókusztejet kis adagokban.

    A kókuszolaj ne legyen túl forró, amikor a tésztához adod, mert megfőzheti a lisztet. A kókusztej sűrűségétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb kell belőle, ezért fokozatosan adagold.

    2

    Formázz kis gombócokat a tésztából. Ha szeretnél, a közepébe tölthetsz extra kókuszreszeléket vagy egy kevés datolyapasztát édes tölteléknek. Tipp: jól zárd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki főzés vagy sütés közben.

    A gombócok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek/főjenek meg. A töltelék ne legyen túl sok, mert akkor nehezebb lesz lezárni a gombócokat.

    3

    A gombócokat helyezd sütőpapírral bélelt gőzölőkosárba, és gőzöld kb. 10–12 percig, amíg puhák és átfőttek lesznek. Tipp: a sütőpapírt lyukasra vágd, hogy jól cirkuláljon a gőz.

    A gőzöléshez használj forrásban lévő vizet. A gombócokat ne tedd túl közel egymáshoz, hogy a gőz egyenletesen járja át őket.

    4

    Alternatívaként serpenyőben kevés olajon, közepes lángon is megsütheted őket aranybarnára. Tipp: így ropogósabb kérget kapnak, de ne süsd túl, mert belül kiszáradhatnak.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a gombócokat beleteszed. Fordítsd meg őket gyakran, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    Tálald melegen, akár gyümölcsszósszal vagy friss gyümölccsel, de magában is finom. Tipp: megszórhatod kevés kókuszreszelékkel tálalás előtt, ha díszítenéd.

    A dumplingok jól passzolnak édes és savanykás ízekhez is. Készíthetsz hozzájuk kókusztejszínből és lime-ból mártogatóst is.