Melegítsd meg a tejet, és morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 percig.
A tej ne legyen forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos hőmérséklet ideális a felfuttatáshoz. Ha 10 perc után nem habosodik az élesztő, akkor valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Dolgozd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A vaj ne legyen túl forró, amikor a tésztához adod. A tésztát addig dagaszd, amíg elválik az edény falától és rugalmas tapintású lesz.
A csokoládét apró darabokra vágd, és add hozzá a tésztához. A tejszínt is öntsd hozzá, és jól dolgozd össze.
A csokoládé darabok ne legyenek túl nagyok, mert sütés közben megolvadhatnak és kifolyhatnak a tésztából. A tejszín legyen hideg, hogy ne melegítse fel a tésztát.
Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.
A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal. A meleg hely lehet a sütő, amit előzőleg nagyon alacsony hőfokon bekapcsoltál, majd kikapcsoltad.
Miután megkelt a tészta, oszd 12 egyenlő részre, és formázz belőlük perec alakú darabokat.
A tésztát enyhén lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon le. A perecek legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.
Helyezd a pereceket sütőpapíros tepsire, és keleszd őket további 15 percig.
A második kelesztés segít, hogy a perecek még puhábbak legyenek.
Kend meg a pereceket felvert tojással, majd szórd meg barna cukorral. Ezzel egy finom, karamellizált réteget kapsz a perecek tetején.
A tojás segít, hogy a perecek szép fényesek legyenek. A barna cukor helyett használhatsz kristálycukrot is.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a pereceket 20-25 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek.
A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyelj rájuk. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hagyd kihűlni a pereceket rácson, és tálald őket. A tejszín és csokoládé finom, krémes ízvilága igazi különlegessé teszi ezt a perecet.
A pereceket légmentesen záródó dobozban tárolhatod, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.