Tejszínes-csokoládés perec tálalva

Tejszínes-csokoládés perec

A tejszínes-csokoládés perec egy igazán különleges édesség, amely a tejszín krémes ízét ötvözi a csokoládé gazdag ízével. A tejszín lágy textúrája és a csokoládé édes karaktere csodálatosan harmonizál a kelt tészta puhaságával, hogy egy egyedi és ínycsiklandó desszertet alkosson. Képzeld el, ahogy a frissen sült tejszínes-csokoládés perec illata betölti a konyhát, miközben a csokoládé és a tejszín fűszeres, édes illata körülölel. Ez az édesség ideális választás családi összejövetelekhez, ünnepekre vagy egy különleges délutáni tea mellé. A csokoládé és tejszín kombinációja garantáltan elvarázsol mindenkit.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
3000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
250 ml Tej
25 g Élesztő
50 g Cukor
5 g
80 g Vaj
1 db Tojás
100 ml Tejszín
100 g Csokoládé
30 g Barna cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd meg a tejet, és morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 percig.

    A tej ne legyen forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos hőmérséklet ideális a felfuttatáshoz. Ha 10 perc után nem habosodik az élesztő, akkor valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Dolgozd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor a tésztához adod. A tésztát addig dagaszd, amíg elválik az edény falától és rugalmas tapintású lesz.

    3

    A csokoládét apró darabokra vágd, és add hozzá a tésztához. A tejszínt is öntsd hozzá, és jól dolgozd össze.

    A csokoládé darabok ne legyenek túl nagyok, mert sütés közben megolvadhatnak és kifolyhatnak a tésztából. A tejszín legyen hideg, hogy ne melegítse fel a tésztát.

    4

    Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.

    A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal. A meleg hely lehet a sütő, amit előzőleg nagyon alacsony hőfokon bekapcsoltál, majd kikapcsoltad.

    5

    Miután megkelt a tészta, oszd 12 egyenlő részre, és formázz belőlük perec alakú darabokat.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon le. A perecek legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.

    6

    Helyezd a pereceket sütőpapíros tepsire, és keleszd őket további 15 percig.

    A második kelesztés segít, hogy a perecek még puhábbak legyenek.

    7

    Kend meg a pereceket felvert tojással, majd szórd meg barna cukorral. Ezzel egy finom, karamellizált réteget kapsz a perecek tetején.

    A tojás segít, hogy a perecek szép fényesek legyenek. A barna cukor helyett használhatsz kristálycukrot is.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a pereceket 20-25 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek.

    A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyelj rájuk. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    9

    Hagyd kihűlni a pereceket rácson, és tálald őket. A tejszín és csokoládé finom, krémes ízvilága igazi különlegessé teszi ezt a perecet.

    A pereceket légmentesen záródó dobozban tárolhatod, hogy ne száradjanak ki.