Oldd fel az instant kávéport a forró vízben, és hagyd kihűlni. Ez lesz a kávé íz alapja.
A kávé legyen teljesen kihűlve, mielőtt a tejszínhez adod, különben megolvasztja azt.
A zselatint áztasd be egy kevés vízbe, majd melegítsd fel alacsony lángon, amíg teljesen feloldódik.
Ne forrald a zselatint, mert elveszíti a zselésítő képességét. Csak addig melegítsd, amíg feloldódik.
A tejszínt verd kemény habbá a cukorral egy nagy keverőtálban.
A tejszín legyen nagyon hideg, és a keverőtál is lehet hűtött, hogy könnyebben felverődjön.
Lassan add hozzá a kihűlt kávéoldatot a tejszínhabhoz, majd keverd bele a feloldott zselatint is, hogy krémes állagot kapj.
A zselatint lassan, vékony sugárban csorgasd a tejszínhabhoz, miközben folyamatosan kevered, hogy ne csomósodjon.
Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és öntsd rá a kávés-tejszínes krémet. Simítsd el a tetejét.
Ha nincs tortaformád, használhatsz egy tálat is, amit kibélelsz folpackkal, így könnyebben ki tudod borítani a tortát.
Tedd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a krém megszilárduljon.
Ha sietsz, a fagyasztóba is beteheted a tortát, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.
A torta megszilárdulása után vedd ki a formából, és díszítsd a tetejét kávészemekkel vagy kakaóporral megszórva. Tálald hűtve.
A tortát forró vízbe mártott késsel szeleteld, így szebb szeleteket kapsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.