Temaki shisóval, friss lazac és shiso levél a nori algában, tökéletesen tálalva

Temaki shisóval

A temaki, más néven kéziszusi, egy olyan japán étel, amelyet kézzel fogyasztanak. Az étel az egyszerűsége és gyors elkészíthetősége miatt vált népszerűvé a japán konyhában. A shiso, egy erőteljes ízű japán fűszer, friss és aromás ízével tökéletesen illik a lágy lazachoz, így egy igazán ínycsiklandó temakit alkothatunk. A temaki mindig friss és könnyed étel, amelyet bármelyik étkezés során fogyaszthatunk, és egy csipetnyi japán étkezési kultúrát hozhatunk otthonunkba.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
4 db Nori algalevél
100 g Friss lazac
4 db Shiso levél
1 tk. Wasabi
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Rizs ecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, a sushi rizst alaposan öblítsük le hideg vízben, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat. Ezután főzzük meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.

    A rizs megfelelő öblítése segít elkerülni, hogy a sushi rizs túl ragacsos legyen.

    2

    Amíg a rizs fő, készítsük elő a rizsecetet: keverjük össze a rizsecetet, cukrot és sót egy kis tálkában, majd melegítsük fel, hogy a cukor és só feloldódjon. Ezt az ecetes keveréket öntsük a főtt rizsre, és keverjük össze óvatosan.

    A rizsecet hozzájárul a sushi rizs édes-savanyú ízéhez, és segít abban, hogy a rizs ne ragadjon.

    3

    A lazacot vágjuk vékony szeletekre, és készítsük elő a shiso leveleket is. A shiso levelek friss ízt adnak az ételnek, és remekül passzolnak a halhoz.

    A lazacot mindig frissen válasszuk, hogy az íze és textúrája is a legjobb legyen.

    4

    Vegyünk egy darab nori algát, és tegyük rá a megfőzött rizst, majd helyezzük rá a szeletelt lazacot és egy shiso levelet. Adjunk hozzá egy kis wasabit, hogy pikáns ízt adjunk a temakinak.

    A nori algát könnyedén megpuhíthatjuk, ha pár másodpercre a tűzhely felett tartjuk, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    Ezután formáljuk meg a temakit: a nori algát egy háromszög alakú tölcsér formára csavarjuk, és a tölteléket lazán betesszük. A temaki végét befejezzük, hogy a rizs ne esszen ki belőle.

    Ha nehezen formálódik, nedvesítsük meg a kezünket egy kis vízzel, hogy a nori ne ragadjon.

    6

    Tálaljuk a temakit szójaszósszal, és élvezzük friss, egészséges és ínycsiklandó ételünket!

    A temakit frissen a legjobb fogyasztani, hogy a nori algás íze és a friss hal a legjobb élményt adja.