A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, amíg enyhén meg nem barnul.
A csirkehús gyors pirítása segít megőrizni a szaftosságát.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le, a zöld chilit szeleteld fel, és egy másik serpenyőben pirítsd meg őket az olívaolajon.
A gyömbér és fokhagyma keveréke gazdag, aromás alapot ad az ételnek.
A pirított hagymás keverékhez add hozzá a köményt, koriander port és a sót, és pirítsd még 2 percig.
A fűszereket mindig alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, de jól kiengedjék az aromáikat.
Az elefántalmát hámozd meg, és vágd apró darabokra. Add hozzá a pirított fűszeres keverékhez.
Az elefántalma frissebb ízt ad, de ha nem elég savanyú, egy kis lime-levet is hozzáadhatsz.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a lime levét, és főzd addig, amíg az elefántalma és a hús megpuhul, kb. 10-15 percig.
A kókusztej selymesen lágyítja az ételt, miközben gazdag ízvilágot ad.
Tálald az ételt melegen, lime-szeletekkel díszítve.
A lime friss, citrusos íze jól illik a gazdag, kókuszos alaphoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.