Tenga elefántalmával és csirkehússal tálalva, friss korianderrel díszítve

Tenga elefántalmával

Tenga elefántalmával egy tradicionális grúz étel, amely a friss és savanyú elefántalmát kókusztejben főzött csirkehússal és fűszerekkel kombinálja. Az étel különleges ízvilágát a fűszeres alap és a kókusztej selymessége adja, miközben az elefántalma friss és enyhén savanyú ízt hoz. A Tenga tökéletes étel lehet egy különleges étkezéshez, hiszen könnyed és tápláló egyszerre, miközben egyedi karaktere van.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Elefántalma
500 g Csirkehús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
2 db Zöld chili
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander por
1 tk.
200 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, amíg enyhén meg nem barnul.

    A csirkehús gyors pirítása segít megőrizni a szaftosságát.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le, a zöld chilit szeleteld fel, és egy másik serpenyőben pirítsd meg őket az olívaolajon.

    A gyömbér és fokhagyma keveréke gazdag, aromás alapot ad az ételnek.

    3

    A pirított hagymás keverékhez add hozzá a köményt, koriander port és a sót, és pirítsd még 2 percig.

    A fűszereket mindig alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, de jól kiengedjék az aromáikat.

    4

    Az elefántalmát hámozd meg, és vágd apró darabokra. Add hozzá a pirított fűszeres keverékhez.

    Az elefántalma frissebb ízt ad, de ha nem elég savanyú, egy kis lime-levet is hozzáadhatsz.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a lime levét, és főzd addig, amíg az elefántalma és a hús megpuhul, kb. 10-15 percig.

    A kókusztej selymesen lágyítja az ételt, miközben gazdag ízvilágot ad.

    6

    Tálald az ételt melegen, lime-szeletekkel díszítve.

    A lime friss, citrusos íze jól illik a gazdag, kókuszos alaphoz.