Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz több tejet is.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés során a liszt felszívja a nedvességet, így a palacsinták lágyabbak lesznek.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen megfelelően forró, mielőtt a tésztát beleöntöd. Egy csepp vizet cseppents a serpenyőbe, ha sistereg akkor jó.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A palacsintákat egymásra is rakhatod, amíg sülnek, de takard le őket, hogy ne száradjanak ki.
A tenger gyümölcsei mixet forró vízben blansírozd 2-3 percig, majd szűrd le.
A blansírozás segít eltávolítani a felesleges vizet és a kellemetlen szagokat a tenger gyümölcseiből.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.
Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert keserűvé válhatnak.
Add hozzá a fehérbort, és főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
Ha nincs fehérborod, használhatsz egy kevés citromlevet is.
Tedd hozzá a tenger gyümölcseit, és főzd közepes lángon 3-4 percig.
Ne főzd túl a tenger gyümölcseit, mert gumiszerűvé válhatnak.
Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd fekete borssal és citromlével, majd főzd további 2 percig.
Használj magas zsírtartalmú tejszínt (30% felett) a gazdagabb íz érdekében.
A kész palacsintákat töltsd meg a tenger gyümölcseivel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni vagy összehajtani.
Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem helyett használhatsz friss koriandert is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.