Tenger gyümölcsei palacsinta frissen sütve

Tenger gyümölcsei palacsinta

A tenger gyümölcsei az olasz és francia konyha egyik legkedveltebb alapanyagai közé tartoznak, és ebben a palacsintában egy különleges módon kerülnek felhasználásra. A krémes tejszínes szósz és a fokhagymás fehérboros alap tökéletesen kiemeli a tengeri herkentyűk természetes ízét. Ha szereted a mediterrán konyha gazdag és ízletes fogásait, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
250 g Tenger gyümölcsei mix (rák, kagyló, tintahal)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
100 ml Tejszín
50 ml Fehérbor
1 ek. Citromlé
5 g Friss petrezselyem
0.5 tk. Őrölt fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz több tejet is.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés során a liszt felszívja a nedvességet, így a palacsinták lágyabbak lesznek.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen megfelelően forró, mielőtt a tésztát beleöntöd. Egy csepp vizet cseppents a serpenyőbe, ha sistereg akkor jó.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ha a palacsinta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    A palacsintákat egymásra is rakhatod, amíg sülnek, de takard le őket, hogy ne száradjanak ki.

    7

    A tenger gyümölcsei mixet forró vízben blansírozd 2-3 percig, majd szűrd le.

    A blansírozás segít eltávolítani a felesleges vizet és a kellemetlen szagokat a tenger gyümölcseiből.

    8

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.

    Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert keserűvé válhatnak.

    9

    Add hozzá a fehérbort, és főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    Ha nincs fehérborod, használhatsz egy kevés citromlevet is.

    10

    Tedd hozzá a tenger gyümölcseit, és főzd közepes lángon 3-4 percig.

    Ne főzd túl a tenger gyümölcseit, mert gumiszerűvé válhatnak.

    11

    Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd fekete borssal és citromlével, majd főzd további 2 percig.

    Használj magas zsírtartalmú tejszínt (30% felett) a gazdagabb íz érdekében.

    12

    A kész palacsintákat töltsd meg a tenger gyümölcseivel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni vagy összehajtani.

    13

    Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem helyett használhatsz friss koriandert is.